Dina kontaktuppgifter?

Styrelsen har beslutat att från och med VT2019 att träningsavgiften ska faktureras. Fakturan kommer att i första hand skickas per e-post och i andra hand via vanlig post.

Därför är det ytterst viktigt att vi har rätt e-postadress till er, annars kommer fakturan skickas som vanlig post och därmed kommer en avgift på 20 SEK att läggas till.

Hur gör jag?

Skicka era kontaktuppgifter till medlem@gjk.se

  • Förnamn & Efternamn (om familj ange samtliga namn)
  • Postadress
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Samt tidigare avgift ni har betalat.

Dessa uppgifter kommer att läggas in i vårt medlemsregister.

Om jag har frågor?

Skicka era frågor gällande medlemskap, nya kontaktuppgifter, utträde m.m. till medlem@gjk.se

Tack för hjälpen!

/Tim med styrelsen

Lag-SM 2018 – Göteborg

Lördagen den 1 december var det dags för både Kata-SM och Lag-SM här i Göteborg.

Klubben har en gammal tradition att delta på Lag-SM. I år hade vi endast ett herr-lag så Sabine deltog för IKVM och Emma för Landvetter. Båda dessa dam-lag slutade trea.

Hur gick det för GJK? Korta svaret, vi hoppas på en kommande rapport från en av tränarna, var att de vann en, förlorade en och gick vidare till Semi men där tog det stopp. Klubben slutade 3a!

Vi hade medlemmar som hade hand om invägningen, Håkan drog ett stort lass som var koordinator och såg till att allt flöt. Tur att han har lång erfarenhet från Judits för han fick tala en massa i micken 🙂 Dick tackades av då det var hans sista Lag-SM som domare (tur att vi inom Judits inte har någon åldersgräns för domare). Vi hade ett gäng funktionärer på lördagen. Roligt var också att se eller höra om alla ’gamla GJK:are’ som dök upp i arenan och det ger alltid ett leende. Vi får självklart inte glömma alla tävlande, dam & som herr och ledare som fanns där.

Här ser ni kort på herr-laget.

 

Är ni intresserade av statistik så finns här två länkar att klicka in på.

MEDALJFÖRDELNING JUDO LAG1969-2018

Lag-SMstatistikgenomtiderna-181202

/Bodil

Ps. Har ni FB så ligger ett gäng blandade kort från dagen upplagt under Göteborgs Judoklubb  https://www.facebook.com/groups/133200796797651/  Ds.

Nicolina – 5:a i världen!!

Efter en hård uppladdning med mycket och intensiv träning var det äntligen dags för VM i synskadejudo vilken var den första kvaltävlingen inför Tokyo 2020. Vi som åkte från Göteborg var Nicolina som tävlande, Martin som coach och jag som assisterande coach. Från Stockholm hade vi Oscar som tävlande med sin ledsagare Emil och för allas vår hälsa hade vi Kristina från Malmö med som medicinskt ansvarig.

VM 2018 gick i Odivelas som gränsar till Lissabon där vårt hotell låg. Tävlingen skedde den 17-18 november med den lättaste halvan tävlandes den 17:e och den tyngre halvan den 18:e. För acklimatiseringens och förberedelsens skull åkte vi dit den 13:e där de först a dagarna gick åt till träning på utlagda mattor i en sal på hotellet samt lite rundvandring i staden.

Först ut som tävlande var vår 19-åriga Oscar som håller på att slå in sig i den tuffa 73-kilosklassen. En turk stod som motståndare i fösta matchen där Oscar kämpade på riktigt ordentligt men fick tyvärr se sig besegrad efter en mycket jämn match där han visat stor begåvning i newaza med skickliga vändningar och en fasthållning som turken tyvärr sprattlade sig ur. Med den fortsatta glöden från Oscar lär vi kunna se bra resultat i framtiden!

På lördagen var det dags för Nicolina som var toppad och taggad en bandsåg. Första matchen gick rättvist nog gå mot en B1:a vilket betyder helblind och därmed i samma synklass som Nicolina. I synskadejudo tävlar alla tre synklasser tillsammans vilket gör att B1:orna får kämpa något hårdare för att slå sig fram bland de som ser mer. Men som sa gt, en B1:a stod som första motståndare och denne var från Mongoliet. Inga problem för Nicolina som är rankad högst av alla B1:or i världen vilket hon visade klart och tydligt och tog sig efter en fasthållning vidare till nästa match som gick mot en turkiska klassad B2 (?). Denna turkiska har Nicolina mött två gånger innan, på W orld cup i april i år och på EM förra hösten. Båda gången har Nicolina kämpat s ig till en vinst men denna gång hade turkiskan gjort sin hemläxa och fick in en tomoe-nage på Nicolina som uppenbart hade svårt att se när turkiskan försvann under henne. Lyckligt nog blev det återkval där en argentinsk B1:a stod som motståndare. Nicolina visade på fin tachi-waza som resulterade i ippon och tog henne därmed vidare till nästa match i återkvalet. Denna gick mot en starkt seende tjej från Azerbajdzjan som tagit medalj på Grand Prix för seende förra året. Här visade Nicolina en mycket fin och effektiv judo genom att efter endast ett fåtal sekunder ta över azerbajdzjanskans tyngdpunkt med wazaari som resultat som genast följdes upp med en dunderfasthållning som gav vinst och därmed var en plast i bronsmatchen säkrad.

Efter en timmes väntan inför finalpasset stod en kinesisk B3:a på andra sidan mattan. Här fastnade Nicolina i ett kast som tyvärr gav ippon och medaljen gled utom räckhåll för Nicolinas del. Men en femteplats på VM är inte fy skam och med många och bra matcher plockades det gött med poäng inför Tokyo.

Mycket starkt kämpat av vår bästa Nicolina som nu kan utnämna sig som femma i världen av alla synskadade (inklusive några mindre synskadade) och faktiskt även som bäst i världen av alla i hennes egna synklass.

Stort grattis!

/Mikaela

(bild från Parasportförbundet)

God Jul och Gott Nytt år

Sista ordinarie träningen är torsdagen den 13 december. Nybörjare barn söndagar har sitt sista tillfälle den 16 dec.

Fast onsdagen den 19 december kl:19:00–20:30 är absolut sista ordinarie träningen.

Sen vet Ni att vi har läger på klubben 27,28 och 29 december.

 

Bingolottos Julkalender 2018!

Nu är bingolottos Julkalender 2018 här. Passa på och köp, samtidigt som du får en chans på fantastiska vinster bidrar du även med pengar till föreningen.

Pris: 100 kr/st

Rapport: Veteran-VM av J.Thörsman

Årets Veteran VM gick av stapeln i Cancun ett semesterparadis på Yucatanhalvön I Mexico.

Vi var ett flertal svenskar som siktat in sig på denna tävling, själv bestämde jag mig att åka dit efter att missat Veteran EM I våras pga inställt flyg.

Tävlingen kombinerades med en veckas semester för mig och Ellinor som var med som coach. Vi började med sol och bad på ett 5 -stjärnigt all inklusive hotell, fick många undrande bekymrade kommentarer från kyparna  då jag beställde alkoholfri dricka till måltiderna. Efter 4 dagar på stranden och några gymbesök bytte vi till ett hotell som låg nära tävlingshallen.

Väl inkvarterade på det nya hotellet träffade vi övriga svenskar, några fick hålla igen lite med maten för att klara vikten dan efter på invägningen dan efter själv var det ganska lugnt lite resemage och värmen gjorde sitt.

Tävlingen hölls I en stor mässhall på ett av de stora hotellen längs med stranden. Det fungerade  förvånansvärt bra. Stod över första omgången och mötte I första matchen en tysk som jag aldrig mött men fick in en strypning efter en dryg minut. I andra matchen fick jag möta regerande Europamästaren en av Laats bröderna från Belgien, var väldigt nervös innan men han åkte runt på andra attacken en ”slang gurka”. I semifinalen var det en Kanadensare som jag ej heller tidigare mött. Det kändes tryggt I greppningen och jag kastade på wazari tidigt och efter 2 minuter landade han platt på rygg efter en uchi gari. I finalen blev det en gammal bekant,  fransmannen Mbani, det var ett tag sen jag mötte honom men det vara bara att ösa på från början, veteran matcherna är bara 3 minuter så det är inte mycket att spara på. Fick tidigt en wazaari på kontring då han stod på alla fyra efter en ippon sei nage attack och någon minut senare satsade jag fullt på sasae och lyckades få runt honom på wazaari och vinsten var klar.

Kände mig I väldigt bra form under tävlingen mycket  tack vara alla goa klubbkompisar som tvingar gubben att hålla sig alert på träningarna.

 

 

Tackar så mycket för palmen ! (kom ej med på bild)

Hjälp klubben genom att sälja och/eller köpa NewBody & Enjoy guiden!

Hjälp klubben genom att sälja och/eller köpa NewBody & Enjoy guiden!

NewBody produkter – 150 kr/paket, försäljningsperiod tom 181122
Meddela Bodil (bodil@gjk.se) att ni är intresserade att sälja NewBody så får ni en inbjudan att registrera er på NEWBODY.SE, CERIS katalog gäller.
Därefter kan ni ”dela er länk” med andra så de kan gå in och registrera sina köp själv.
Självklart kan ni använda katalogen, finns på klubben from 5 nov, och sedan själva lägga in er beställning. Sista dagen att skicka in beställning är 181122.
Beställningen levereras sedan i början av dec.

Enjoy – 395kr/st inkl bonuspaket, försäljningsperiod tom 181231
ENJOY GUIDEN
Häften finns på klubben from 5 nov och säljs tom 31 dec.

Frågor? Hör av er till bodil@gjk.se

/Bodil