Lördagen den 6 oktober avgjordes för första gången U23 SM i Borlänge. Denna förlängda juniorklass har funnits internationellt några år, men först nu blivit en klass med SM status. GJK hade två killar med, Sahand i 60 kg och Noah i 73 kg.

Sahand inledde i 60 kg, en klass med 5 deltagare alla möter alla. Första matchen inledde Sahand bra och hade klart iniativet men slarvade i en attack och blev kontrad.

Andra matchen ställdes han mot landslagsmannen Alexander Lundkvist, National som säkert vann på ippon. Jobbig inledning men Sahand repade sig vann de två avslutande matcherna säkert på snygga ipponkast och var därmed trea i klassen. Grattis Sahand!

Noah inledde 73 kg mot Vincent Evers, Södertälje. Noah gjorde precis som Sahand inledde mycket bra och hade flera “laats” och “sode” som var nära men han tröttnade lite i slutet och slarvade i en attack och motståndaren fick armen gratis. Surt men Noah repade sig och vann två matcher i återkvalet bla på den fina laatsen.

Väl framme i bronsmatchen väntade hemmahoppet George Johansson som fick in en uchimata som gav ippon och Noah fick nöja sig med femteplatsen. Dock skall han ha all heder åt sin insats.

Samma dag avgjordes även SM i öppen klass där Axel ställde upp med sina 75 kg mot de betydligt kraftigare motståndarna. Axel mötte i första matchen Joakim Blomkvist, Söderhamn. En stadig bit på 100 pannor. Men Axel körde smart, fick in en låg seio-nage som gav wazaari och kunde med viss möda hålla ledningen tiden ut. Sen var han i semifinal mot landslagets Joakim Dvärby och där hade inte Axel mycket att sätta emot och förlorade på armlås. Han laddade i stället om till bronsmatchen där han snabbt avgjorde på ippon mot Calle Rundström, Trollhättan. Därmed tog Axel sin första senior SM medalj och dessutom i öppen klass vilket är extra bra när man inte är en tungviktare.

Veteran-SM avgjorde även det denna dag och coacherna Johan och Håkan ställde upp här för att försvara fjolårets guld. Båda lyckades vinna alla sina matcher på ippon och kunde lasta in de stora fina pokalerna (inget snålande från Borlänge inte) i den redan fullastade bilen.

2 guld, 2 brons och en femteplats på 5 deltagare får väl ses som godkänt. Sammanlagt gick GJK 17 matcher, 12 vinster och 5 förluster.

//Håkan

 

 

 

 

 

 

 

Bilder: Dick D Johansson