Efter många års sjukdom och lidande lämnade GJK:s förre ordförande Stig-Arne ”Bäckis” Bäckström det jordiska på förmiddagen torsdagen den 16 maj 2013.

”Bäckis” var född den 9 februari 1936 och blev alltså 77 år gammal. Han började träna judo under 1960-talet och var en mycket uppskattad tränare och judodomare under många år. Fram till år 1976 var ”Bäckis” under fem år GJK:s fjärde ordförande och han lade ned ett oerhört stort arbete på vår klubb, Göteborgs Judoklubb, så mycket att man nästan kunde tro att han ”bodde på klubben”. Under flera år var ”Bäckis” ansvarig för domarna i Västra zonen och han erövrade IJF-B-licens år 1986 och dömde flera internationella tävlingar. Som landslagsledare fick ”Bäckis” uppleva bl.a. Olympiska Spelen i Moskva 1980.

Ett stort tack för Dina insatser för GJK, ”Bäckis”, Du var med och byggde upp klubben till Sveriges kanske bästa Judoklubb!!!

Soremade!

DDJ

Kategorier: GJK Nytt