Lördagen den 5 oktober avgjordes SM för U23, Veteraner och Seniorernas Öppen klass.

Dagen startade med U23 klasserna där det blev två silvermedaljer för GJK. Dels var det Hamon Shokohi i 66 kg som visserligen inledde med att förlora mot landslagsmannen Alexander Lundqvist, National men sen vann resterande tre matcher säkert på full poäng. Dels var det Noah Aggeborn-Leander som tog sig till final i 73 kg där han pressade duktige Fredrik Gourlay, Frövi hårt hela matchen och ledde på varning. Men med 20 sek kvar åkte han på en yoku och gulddrömmarna försvann. Båda Noah och Hamon körde väldigt bra och stort grattis till era medaljer.

I 73 kg kom också Zaka Osman på femteplats efter en mycket bra tävling. Inledde med en förlust men kom igen i återkvalet och kastade snabbt Olle Dvärby, Östersund på ippon. Därefter gjorde han en enorm insats i bronsfinalen mot juniorlandslagets Alex Borghesi, Lindome. En match som var helt jämn ända till slutsekunderna då Borghesi vann.

I 57 kg inledde Matilda Sundkvist (normalt 52 kg) mot förhandsfavoriten Elvira Dragemark, Sakura. Matilda inledde mycket bra i stående och kunde kontra sig till en wazaari. Efter ett tag fick dock Elvira ett bra läge i mattan och kunde avgöra på armlås. I andra match mötte Matilda kanske den svagaste konkurrenten i klassen men hon stördes av näsblod och släppte i den vevan till ett halslås. Även den sista matchen slutade med förlust.

Även Oktay Haydari deltog i 73 kg men det blev bara en match och efter smärtor i axeln strök han sig.

Marcus Brunström tävlade i 81 kg och slet och kämpade hårt i fyra matcher men det ville sig inte riktigt det där sista och han blev oplacerad.

I veteran SM kunde Johan Thörsman 73 kg försvara sin titel efter tre enkla ipponsegrar. Grattis till ännu ett Guld!!!

Johan ställde även upp i Öppen klass (inte veteraner alltså). Där blev det betydligt tuffare och tyngre motstånd. Det hindrar i Johan som efter två segrar var i final. Där väntade betydligt yngre och tyngre Emil Edmar, Sakura. Johan hade inte mycket att sätta emot och Edmar kunde vinna på full poäng. Ändå en strong insats av Johan och ännu en medalj till samlingen.

Även Kenneth Olesen deltog i veteranklassen 81 kg och körde en bra match men sträckte sig i nacken i en kastsituation och kunde inte fortsätta

Johan Veteranmästare

Johan Veteranmästare

 

Noah 2:a U23 -73 kg

Noah 2:a U23 -73 kg

Johan 2:a Öppen Klass

Johan 2:a Öppen Klass

Hamon 2:a U23 -66 kg

Hamon 2:a U23 -66 kg

 

 

Kategorier: GJK Nytt