Det bjuds på riktigt bra internationell judo i Boråshallen i helgen. Vi hoppas inte minst på vårt framgångsrika VM-lag, men de får hårt motstånd.

Men från Göteborgs Judoklubb deltar Matilda Sundkvist 52kg, Sahand Shokohi 60kg och Marcus Brunström 81kg.

Först ut denna lördag var Sahand som mötte den mer meriterade Bernhard Lang (Född -92) från Österike (NC U23 2st Brons, NC Junior 1st Guld och 1st Brons samt NC Cadets 1st Silver) Sahand kör hårt från start och har en riktigt giftig ko-uchi-gari som hänger, men tyvärr tar Lang över och kontrar, får som tur ingen poäng, men Lang från fasthållning på Sahand.

Sahand lyckas ta sig ur, men får tyvärr en Yoko mot sig. Matchen fortsätter i bra tempo och är helt öppen. Efter en situation hamnar de i ne-waza och Lang lyckas ta en ny fasthållning på Sahand, och denna gång hjälper det tyvärr inte att Sahand gör allt som står i hans makt. I Langs andra match (som han måste vinna, för att Sahand skall få återkval), så förlorar han mot Ryssen Albert Oguzov. Och därmed är Sahand utslagen.

 

Nu är det Matildas tur att visa sig på mattan mot Brittiskan Samantha Clark (Född -92 med meriterna EC Seniorer 1st guld. 1st Silver samt 1st Brons. Internationella Turneringar 4 Guld och 2 Silver,  samt en hel del medaljer internationellt som Kadett och junior dessutom NC Senior 1 Silver och 1 Brons).

Det är alltså tufft motstånd från början även för Matilda, men hon bjuder upp med bra motstånd och Brittiskan får inte till det med grepp och tekniker stående, Matilda attackerar starkt med flera seio-nage, men i mitten på matchen lyckas Clark få fasthållning och Matilda sitter fast. Nu håller vi tummarna inför återkvalet eftersom Clark vinner över Schweiziskan Katrin Frey.

Matilda öppnar urstarkt i tidigt skede och lyckas kasta Frey efter 30 sekunder. Tyvärr tar domarn bort poängen efter en titt på videofilmen. Nu verkar det som om Schweiziskan lägger i en extra växel och ”bjuder upp till dans”, Matilda får slita hårt men det får även Frey, tyvärr hamnar Matilda även här i fasthållning och matchen är över.

Marcus fick nöjet att möta Simon Schnell från Schweiz, (Född -93,  NC Junior. 1 Guld,1 Silver och 1 Brons), Marcus öppnar hårt och ser ut att kunna möta upp rejält, tyvärr tar Schnell första bästa tillfälle i akt, och när Marcus precis satsat hårt på en tai-otoshi, så kastar Schnell och får Ippon av domaren.

Dessvärre förlorar även vår Schweiziske ”vän” i nästa match, och Marcus får inget återkval.

BRA KÄMPAT ändå, Ni har visat att Ni kan bjuda på bra motstånd.

Nu är det bara att fortsätta med vårt arbete, både på och utanför mattan.

Tack alla Ni som kom till Borås för att hjälpa till med SWOP och heja fram våra Svenska judokas.

titta gärna på www.judo.se för att se alla resultat.

Kategorier: GJK Nytt