Tidigt lördag morgon åker vi ner till Halmstad för att deltaga i årets National Cup.
Som vanligt hinner vi precis före invägningen skall ta slut, den enda som var där i tid var Sahand då han har bott ett par dagar i Halmstad för att delta på lägret. Marcus Brunström var också med på lägret men valde att åka hem på torsdag kväll. Enligt grabbarna skall lägret ha varit riktigt bra.

Tyvärr var det färre deltagare den här gången på tävlingen, men eftersom man får dubblera och det var ett par kategorier som slogs ihop så fick de flesta ganska många matcher ändå.
Deltagare från Norge, England och Sverige visade sig, däribland många med riktigt bra judo.
Resultat på pallen:
G-18 57 kg Rebecka Landén 3:a
B-15 66 kg Tim Nylander 1:a
M-23 66 kg Sahand Shokohi 2:a

M-23 73 kg Oktay Haydari 1:a
M-23 81 kg Marcus Brunström 1:a
M 66 kg Sahand Shokohi 3:a
M 73 kg Oktay Haydari 2:a
M 73 kg Jens Nylander 3:a
M 81 kg Marcus Brunström 1:a
M 81 kg Jeffrey Denian 3:a
Resultat, utanför pallen:
Vår ny vunna vän från Berlin Mandy Böttcher deltog och kämpade väl I getingboet -57kg damer, tyvärr räckte det inte till en medalj, men jag är säker på att hon hade kul och blev svettig. Vår andra dam i -57kg Matilda Sundkvist som normalt går i -52kg, fick åter igen stångas mot tyngre tjejer. Det är en tuff klass med riktigt hög kvalitet på judon, där vinsten ofta balanser på skör tråd, så dessvärre fick Matilda också åka hem utan medalj. Det fantastiska är att hon gör riktigt bra matcher trots viktskillnaden.
Vi ledare är så stolta över våra medlemmar som har insett att hård och positiv träning under vardagen gör att vi kan göra oss förtjänta över prestationen på tävlingen.
Mitt i hösten så ser vi fram emot Judits Pokal på lördag, vidare då Trollträffen, Hilleröd Cup och till slut äntligen Lag-SM i december.

Kategorier: GJK Nytt