Adam Rebecca sahandI helgen deltog Adam, Hamon, Markus, Oktay, Oliver, Rebecca, Sahand och William i Budo Nord Cup. Som vanligt var det ett stort deltagar antal med aktiva från Europa och till och med Brasilien.

Sex tävlingsmattor hjälpte till att få eventet att löpa på för U15, U18 och U21 grupperna.

Många matcher blev det och många fina minnen både från mattan och utanför.

Först ut att placera sig blev Markus Edlund och då tog han guldmedaljen, och att säga han var överlägsen är ingen överdrift. Ippon i alla matcher.

Vidare knep Rebecca en bronspeng och lyfte sig själv i alla matcher där hon vann över flera duktiga motspelare.

Adam fick också en brons medalj, och denna sista match för Adam i torsdags blev en riktig bragd match. Han överaskade sig själv och gjorde det alla visste han kunde, kasta och vinna.

Sahand tog till slut också brons i sin 60kg klass, efter en tuff match måste han tyvärr se sig besegrad och gick mycket besviken av mattan. Men som en sann idrottsman reste han på sig och vann de resterande med bravur.

Oktay hade en tuff dag, men även han visade att man kan vinna även när det ser hopplöst ut. När det är 20 sekunder kvar, så ligger han under med två yoku och två varningar, men då tar han i för kung och fosterland och formligen vräker sin motståndare med en ko-uchi-gari-makikomi och får wazari på poängtavlan. Tyvärr förlorar han match om brons, men han är ändå dagens kämpe.

Hamon är ju en tekniker ut i fingerspetsarna men får tyvärr se sig utanför pallen denna dag, men vi är övertygade om att han kommer att stå där igen så fort hans fysik är på topp igen.

Olivers dag var fylld av stolpe ut, där han först inte kunde tävla sin klass så han var tvungen att tävla i en tyngre. Oliver har också massor av judo i sig, så vi är inte ett dugg oroliga inför framtiden.

Det var heller inte duktige Williams tur denna torsdag efter att ha fastnat med handleden så var vi tvingade att kasta in handuken.

Sist ut denna dag var vår elitsatsande Edvin från judogymnasiet. Edvins judo denna dag visar på stor teknisk kunskap och han tävlar som värsta senioren. Men i han sista match fastnar han med stortån och vrider den under sig. Läkarna avråder från fortsatt tävlan. (efter röntgen visar det sig att en sena slitits av och tagit med sig en benflisa). Så nu gäller rehab (igen) för vårt nästa framtids hopp.

Stort TACK till ett bra BNC från Lugi gänget, samt till ledare och föräldrar som gjorde det möjligt att deltaga.

PS

Lugi camp håller nu på för fullt och vi är övertygade om att våra ungdomar kommer att komma hem, mer rutinerade även denna gång. (William R och Joar anslöt på torsdag kvällen.)

DS

BRA KÄMPAT ALLIHOP

 

 

Kategorier: GJK Nytt