SM för U23, veteraner och öppen klass avgjordes i helgen i Trollhättan och det blev ett smärre medaljregn över GJK.

I U23 ställde GJK upp med fyra deltagare: Sahand i 66 kg, Zaka och Oktay i 73 DSC01988kg och Marcus i 81 kg. Bäst gick det för Sahand som med sin lugna, säkra stil vann  över samtliga motståndare och kunde säkra ännu en SM-titel. Grattis Sahand!! Bra form visade också Zaka som med fart och fläkt kastade runt motståndarna ända till finalen. Där blev dock duktige Fredrik Gourlay för svår. Grattis till silvret, Zaka!! För Oktay blev det tyvärr två snabba ipponförluster denna dag. Även för Marcus blev det förluster men han kämpade och stred hela matcherna men det räckte inte hela vägen.

DSC02008DSC02012

 

 

 

Veteranerna Johan, Håkan och Sam gjorde vad det kunde för att ”plocka hem” medaljer till GJK. Johan, lite sargad, efter förra helgens DSC02100VM-titel kunde ändå säkra ännu ett SM guld efter finalseger mot VM-femman Patrik Gardsjö, Kristinehamn. Håkan och Sam gick i samma klass och fick mötas redan i den första matchen i poolen. Håkan vann efter en jämn kamp och övriga motståndare besegrades senare. Således guld till Håkan och silver till Sam. Bra jobbat!

Dagen avslutades med SM i öppen klass där GJK:s Sabine, som enda riktiga tungviktare, stä20141004_170327[1]llde upp i damklassen. Hon vann säkert sina matcher i poolen med ippon genom att utnyttja sin styrka och storlek. Tyvärr började Sabine leka mellanviktsjudo i semifinalen och det straffade sig med förlust. Dock en stabil insats och en bronsmedalj. Grattis Sabine!

För herrarna, Sam och Jeffrey, i öppen klass gick det intet vidare. Sam förlorade första matchen, kanske lite sliten efter veterantävlingen. Jeffrey såg mer taggad ut och inledde med en säker seger innan store Viktor Carlsson väntade i semifinalen. Jeffrey började starkt och hade iniativet under första minuten men sen var det slut på det roliga. Inte nog med att Jeffrey blev kastad hårt på ippon, han landade så olyckligt med armen att den gick av.  Vi lider alla med Jeffrey som just hittat formen igen efter den brutna stortån i somras. Hoppas du snart är tillbaka på mattan igen, Jeffrey!!

//Håkan

 

 

Kategorier: GJK Nytt