Idag (söndag 12 oktober) gästades GJK av JK Budo för den allra första provomgången av ”Klubbcupen”. En lagtävling och samträning för barn och ungdomar som Roland (JK Budo) och Håkan (GJK) i Göteborgs Judoförbund försöker få till i distriktet. Detta var alltså en den allra första testen för att se om konceptet fungerade. Alla verkade väldigt nöjda efteråt och på det stora hela följde det planen.

Tanken är att 2-3 klubbar samlas, delas in i lag och tävlar, fikar tillsammans och avlutar med lite gemensam träning. Allt skall ske under en begränsad tid och vara ganska anspråkslöst, men ändå med riktig inramning som poängtavla, matchbälten, domare och medaljer.

Idag kom 24 barn och ungdomar, ungefär lika många från varje klubb. Vid samlingen delades de in i fyra lag som alla fick en lagledare och sen uppdraget att sätta namn på sitt lag. Lagen blev: Victory, Judomästarna, Mango och Samurajerna. Alla lag mötte alla lag och många matcher blev jämna och spännande, vilket tyder på att lagen vart jämnt indelade. Efter sex lagmatcher delades medaljer ut och det var dags för fika.

DSC02195DSC02193

 

 

 

 

 
DSC02196DSC02194

 

 

 

 

 

Lagtävlingen tog lite längre tid än väntat så den avslutande träningen blev c.a 30 minuter med favoritlekarna hamburgare och gurkor och tomater samt några randori omgångar i ne-waza.

Nu gör vi en liten utvärdering och en returomgång på JK Budo och sen försöka få med fler klubbar i distriktet.

Tack till alla ledare och föräldrar som hjälpte till. //Håkan

Kategorier: GJK Nytt