Zaka -73kg

Zaka först ut i -73kg, gör en riktigt bra match mot Giadraitis (LTU), där han leder på wazari (kontring) i en större del av matchen, men när det återstår c:a 1 minut kastar Giadraitis Zaka på en goshi-teknik, Zaka försöker vrida på sig i luften för att landa på mage, men tyvärr dömer domaren Ippon, och Zaka får tyvärr sätta sig på bänken.

Oktay -73kg

Vidare är det Oktay som skall möta Luethi (SUI), det blir en jämn match där båda får kämpa rejält, Oktay försöker flera gånger med seio-nage, men lyckas inte. När det återstår 1 minut så gör Oktay en kraft ansträngning och lyckas med Ko-soto-gake-makikomi och får wazari, strax därefter gör han en kombination på seio-nage/O-uchi-gari och får ytterligare en wazari. VINST

I Oktays andra match, så dyker ryssen aldrig upp och Okaty vinner på W-O.

I kvarts finalen möter Oktay Fedosejenkovs(LAT), Fedosejenkovs verkar vara ännu starkare än Oktay och Fedosejenkov har en riktigt tuff greppteknik. Efter en ytterligare någon minut lyckas Litauern få in seio-nage som tyvärr blev ippon.

I återkvalet så möter Oktay Serben Mitrovic, även här är det en jämn match som Oktay lika gärna kunde ha vunnit, men tyvärr så var marginalen på Serbens sida och han vann till slut med ”latz”, där domarna diskuterade länge om det var poäng eller ej. Tyvärr lyckades inte Oktay jag ikapp serben.

Sahand -60kg

Sahand möter Davin (GBR), Sahand gör en bra match och kastar Davin med ashi-waza och får wazari, tyvärr så kontrar Davin och får wazari han också, men Sahand får till slut in en sankaku, och Sahand vinner med Ippon.

I Sahands andra match så möter han Mansinho(POR), matchen är riktigt jämn, men tyvärr får Portugisen en yuko efter någon minut, och portugisen styr matchen tyvärr riktigt bra, och Sahand kommer aldrig ifatt och förlorar till slut.

I återkvalet så möter Sahand Schilderman(BEL), men i tidigt skede så rullar belgaren in i en juji-gatame, Sahand får tyvärr ”klappa” och dessvärre så skadar han sig.(Inget brutet)

Alessandro -60kg (Italien)

Vår Italienske vän Alessandro får i sin första match möta Schmit(LUX), Alessandro möter upp bra de första två minuterna, tyvärr får Schmit in en ”goshi-teknik” och Alessandro gör allt i sin makt för att nå honom. När det återstår en minut får Alessandro in en fotteknik och Schmit ligger som ett streck i luften, tyvärr lyckas han vrida sig och landar på magen. Och här tar vår nya vän Alessandros SWOP-resa slut.

 

Sabine +78kg (Tyskland)

Sabine tävlade på söndagen för Tyskland, och tyvärr har jag inte lyckas nå henne för en rapport då hon är med på det efterkommande lägret. Det jag vet är att hon vann en match på ippon.(4:a)

 

 

Jörgen Häggqvist och Roger Svedberg

 

Kategorier: GJK Nytt