I helgen som gick så var det kick-off för veteransatsningen inför Veteran-EM 2016 i Helsingborg.

GJK var värd för 2015 års första läger för veteraner (dam- samt herrveteraner över 30år). Fredag den 23 januari började lägret med ett pass strax efter 18.00. Då stod ett 30-tal utövare redo för att träna judo, allt från motionärer till gamla avdankade judokas. En härlig härlig blandad med andra ord! Det var judokas från Alingsås, Borås, IKVM, Kungsbacka JK , Lugi, Sakura JK, SPIF, Stenungsund, Västbo,  GJK och säkert några klubbar till. Ansvariga tränare från GJK var Johan Thörsman, Jörgen Häggqvist, Roger Svedberg & Håkan Olausson.

Första passet innehöll stående tekniker  samt randori. Randorin började med fyra randoribyten á 4 min. Det kan upplevas som tufft då veteraner endast tävlar 3min matcher. Det följdes av lite teknik innan det var dags att avsluta med ytterligare randoribyten, denna gången fyra byten á  2 min. Trötta och nöjda avslutades första passet på fredagskvällen.

DSC03451 DSC03453

Lördag den 24e skulle första passet börja klockan 09.00, det blev dock lite försenat pga. hela Göteborgs var vitt och det snöade för fullt. Då kändes det bra att vara inomhus!

Det var ungefär lika många på mattan på lördagmorgon som på fredagens pass. Fokus på morgonpasset var ne-waza. Det övades strypningar och Jörgen påpekade hur viktigt det är att ha bra kontakt med axeln mot sin motståndare och strypningen skulle ta ordentligt. Teknik varvades med ne-waza randori och avslutades med lite mer teknik i golvet

DSC03481  DSC03482

Äntligen var det dags för lunch!
Johan Thörsman stod för lunchen, han hade lagat mat för över 30 personer (wow!!) och även det gick i judons anda. PÅ bordet serverades Biggens gulasch-soppa.

DSC03496 DSC03494  DSC03489

Klockan 13.30 samlades alla för att lyssna på vad domaren Dick D. Johansson hade att berätta. Det blev en intressant timma.

DickDJohansson

Detta följdes av att Roger och Johan gick igenom tips och trix på vad man behöver tänka på kring träning och upplägg med stort fokus på bålstabilitet. Johan hade tagit ut tre exempel på träningsupplägg som alla fick ta del av.

Roger_fys

Det blev dags för det sista träningspasset, ett två timmars pass. Det blev en blandning av tachi waza och ne-waza. Johan visade flera tekniker och Jörgen jagade på alla på mattan både då det var dags för ingångar på tid (det tog aldrig slut!) samt då han höll tid på klockan under randorin och sakta räknade ner tiden. Passet avslutades med stretching där alla försökte följa Johan´s alla rörelser så gott man kunde.

DSC03460

DSC03469DSC03461

Lägret avslutades runt 18-tiden. Från GJK´s sida var vi nöjda med lägret och dess upplägg, framförallt att se så många med en härlig kämpaanda (även om syret ibland tog slut för vissa). Vi hoppas alla deltagare som var med fick ut det de ville av helgens läger. Stort tack till alla er som deltog.

Bodil

Kategorier: GJK Nytt