För några veckor sedan åkte Sahand till England i en vecka  och deltog på både English Open & NW-open samt ett läger som hölls däremellan.  Här är hans egna summering av denna vecka.

*******  Sahand berättar  *****

English open
Invägning: Efter några minuter på löpbandet klara jag äntligen vikten och vägde in på 60,0kg. Åt lite mat och bara 2 tim efter invägningen var det dags för min viktklass och jag var först upp.
Match 1: En lång men väldigt bekväm första match för mig då jag jobbade mycket i golvet men lyckades till slut få in ett bra fotsvep och vann på ippon.
Match 2: Var mot en brittisk landslagkille (för juniorer). Väldigt seg och statisk match där vi båda fick varningar men när tiden var slut så fick jag se mig själv besegrad då han hade en yoko.
Första återkvalet var en WO match då jag bara fick gå upp på mattan och hälsa.
Match 3: Mot samma britt som jag slog i en tidigare tävling i Danmark. Kom inte riktigt in i matchen som jag ville och britten var starkare i greppet och det slutade med att jag förlorade på en ippon.

Summering: En intensiv dag, finns mycket att jobba med och jag slutade på en 7:e placering.

Lägret
Dagen efter tävlingen blev en lugn träningsdag. Det var endast teknikträning och en lätt löprunda. I övrigt hade lägret hade mycket fokus på taktik, då vi på måndagen hade kollat på videoklipp av våra matcher och pratat med tränaren på vad vi behövde jobba på (för min del greppet). Dagarna bestod av 3 till 4 träningspass om dagen, ett löppass eller fysträning och två judopass.

NW-open
Tävlingsdags igen! Jag hade fram till torsdagen vart försiktig med vikten sedan ringde de från tävlingen och sa att de kommer slå ihop 60 och 66kg klassen. För min del var det väldigt skönt att höra då jag inte behövde tänka på vikten något mer. Jag vägde in på 65,7kg med kläderna på och min viktklass skulle börja sist av alla så jag tog det bara lugnt några timmar. Protokollet kom ut då det var 8 tävlande, totalt 4 i varje pool vilket är okej för då får man gå 3 garanterade matcher.
Match 1: Jobbade mycket med greppet, vilket jag tränat mycket på under veckan. Kom ner i ne-waza och fick en fasthållningen men den tappade jag efter 12 sekunder men fick sedan en ny fasthållning som jag fick ippon för och vann.
Match 2: Var mot samma kille som jag hade förlorat mot veckan innan. Denna gång gick grepptekniken mycket bättre även om han tog en tidig ledning med två yoko (ett kast och en fasthållning). När det var en minut kvar kastade jag en oushi-gari som gav mig en wazari men tyvärr blottade jag armen för tydligt och han gjorde armlås och jag fick se mig besegrad igen.
Match 3: Den snabbaste matchen på resan då motståndaren gjorde en ippon seonage och jag gjorde en ne-waza rullning som jag hade tränat på under lägret och jag fick ippon.
Match 4 (semifinal): Jag fick möta en riktigt lång kille som körde passivt. Han fick en fasthållning nån gång under halva matchtiden som gav honom en yoko. Jag pressade honom till tre shidos men det räckte inte. Jag fick nöja mig med en tredje plats på hela tävlingen.

Framåt skall jag fortsätta träna på dessa grepptekniker och även ne-wazan, som vi jobbat med på lägret. Jag är väldigt nöjd med hela resan och rekommenderar er, som gillar att tävla, att åka till träningsläger i Kendal.

Sahand
*******
/B

Kategorier: GJK Nytt