GJK matcherna i Judits Pokal 2:

Ida i klassen -28 kg mix U9 var nästan 5 till 6 kilo lättare än de övriga i sin klass kämpade tappert match efter match, men lyckades inte denna gång trots bra tekniker både kast försök och i mattkampen. Mira stod näst på tur i klassen +28 kg Mix U9. Mira som gav tufft motstånd och kämpade väl match efter match och med bra teknik och grepp knep Mira slutligen ett brons.

Stina i klassen -33 Flickor U11 lyckades ännu en gång avgöra snabbt med ett kast på bara några sekunder, andra matchen kastade Stina och fick poäng, Stina kunde följa upp med en fasthållning och andra matchen var vunnen. Match nummer 3 och 4 blev svåra med tufft motstånd och Stina lyckades ändå vinna en brons medalj.

I pojkar -25,8 U9 fixade Faud GJKs första guld. Faud klarade en 5 poängare första matchen. I sin andra match räckte 5 sekunder innan Faud fick i ett bra kast som avgjorde. Den sista matchen avgjordes med kast och fasthållning och guldet var klart.

Nästa GJKare på matta B var Filip U11 -27kg, som attackerade friskt med olika tekniker, en bit in i matchen blev Filip kontrad på ett avgörande kast. I Filips andra match var det poänglöst till slutet och matchen fick avgöras på goldenscore. Filip var den som lyckades få in sin teknik och därmed vinna matchen. Sista matchen var den tuffaste, Marlon från klubben ”Take Down” hade vunnit sina matcher med kast inom kort tid, nu öppnade Filip hårt med tuffa attacker och efter halva matchen fastnade i en fasthållning vilket gav Filip sitt första brons.

I viktklassen -34 kg U11 var det Charlie och Anton som tävlade i var sin pool. Charlie vann sin första match och förlorade sin andra på 5 poäng, men gick vidare till semifinal. Anton vann sina matcher med kast respektive kast och fasthållning och gick vidare till semifinal. Väl framme vid semifinal möttes Charlie och Anton som efter första attacken där Charlie hann ta över tekniken och vann. Charlie var nu klar för final och Anton fick sitt brons. Charlie fick möta Leo från Stenungsund som han tidigare förlorat mot, men nu var det Charlie som med sin 5 poängare vann GJKs andra Guld för dagen.

I pojkar U18 tävlade Oliver i klassen -63 kg. Oliver bjöd på en fantastisk stilstudie i Ippon kast (fullpoängare). Första matchen bjöd Oliver på ett skulderkast, andra matchen en kontring genom snabb fotteknik. Den tredje matchen visade Oliver prov på en offer teknik där han kastade sig bakåt och vände runt motståndaren med sitt ben. Den sista matchen var det återigen skulderkastet som avgjorde matchen och därmed tog Oliver ytterligare ett Guld till GJK.

Sist ut i U18 var Allan. Allans första match var en kamp om greppet, när Allan kände att han hade sitt grepp så satsade han friskt i sin teknik men blev kontrad och kastad på en fullpoängare. Den andra matchen visade Allan prov på sin greppteknik, Allan styrde matchen och plockade 5 poäng och ytterligare en 5 poängare, men med bara några sekunder kvar försvarar sig Allan för att undvika en attack och tappar balansen. Motståndaren tar tillfället och lyckas få in en 7 poängare och Allan gick därmed inte vidare till finalerna denna gång.

/Mvh Thomas, Rickard och Kenneth

Kategorier: GJK Nytt