Idag söndagen den 18 oktober var det premiär för Göteborgs Judoförbunds Triumfcupen i stor skala. Efter några testomgångar förra säsongen vart nu tre stycken cuper inplanerade på olika klubbar i distriktet. GJK var värd för en av dem där Frölunda JK gästade oss. JK Sakura var också inbjudna men hade fått förhinder.

24 barn och ungdomar samlades och det var ungefär lika många från GJK och Frölunda JK. Från GJK deltog: Marius, Hugo, Emil, Valter, Ellen, Tove, Anton, Joline, Esther, Melanie, Alice, Charlie och Fuad.

Som innan tävlades det i blandade lag, tjejer och killar, GJK:are och FJK:are. Det blev fyra lag denna gång: ”The Champions” med Thomas Nyvall som coach, ”Lejonen” med coach Sahand Shokohi, Daniel Andreasson ledde ”Dom bästa” och det fjärde laget ”Ninja Pandorna” coachades av Håkan Olausson.

Lag "Dom Bästa"

Lag ”Dom Bästa”

Lag "Lejonen"

Lag ”Lejonen”

Lag "Ninja Pandorna"

Lag ”Ninja Pandorna”

 

Lag "The Champions"

Lag ”The Champions”

 

 

 

 

Efter 6 bra och spännande lagmatcher var det medaljutdelning och korv och glassätning.

Detta är ju en tävling för de som är i början av sin tävlingskarriär och för många var det första gången. Inte bara de tävlande var nybörjare utan också funktionärerna. Men syftet är ju att lära sig under lättsamma och trevliga former men ändå med ”tävlingsnerven” närvarande.

Tack till alla andra som också hjälpte: Oktay som domare, Andreas vid protokollet, Fredrik bakom poängtavlan och Anna i korvgrytan.