160213_Boras_grupp

Vi har många duktiga judokas i vår klubb, men det glädjer oss ännu mer att vi har många bra människor i föreningen. I helgen är det SM samt Adidas Challenge i Borås, många ungdomar med föräldrar deltar på olika sätt. Vi har sett fantastisk fin judo från många spelare och Borås Judoklubb är som vanligt ett riktigt bra arrangör.

Kort summering av SM:

Adam, Allan, Edvin, Oliver, Rebecca, Tim och William var de som vägde in och tävlade för GJK. (Markus E, och Fanny fick tyvärr ställa in för sjukdom).

Riktigt fin judo som sagt, men tyvärr hade Adam och Oliver den oturen att de skadade sig i början av tävlingen. Som tur är så har vi ju väldigt liten olycksstatestik när det gäller svåra skador. För Olivers del så måste han tyvärr operera axeln, och vi kan bara önska honom en snabb återhämtning. För Adams del så hade han turen på sin sida och det var ”bara” muskulära skador. Han kommer med största sannolikhet att vara på mattan redan nästa vecka.

För Allan så var det ju premiär i SM, och han skötte sig bra trots det tuffa motståndet. Allans positiva anda gör att vi kommer få se honom många fler gånger på mattan i olika sammanhang. Allan är en riktigt ”bred” judoka.

160213_Boras_Edvin

Edvin fick tufft motstånd i första matchen av Macias, men trots Edvins knappa förberedelser inför SM, så gör han kanon matcher. Så nu är det bara att kavla upp ärmarna, sätta igång med skolarbetet i Lindesberg, så skall säkert träningen komma igång också.(U21)

Rebecca har rätt inställning, och många bra verktyg i lådan, vi bör vässa några knivar under våren, så skall hon bli komplett. Slutade femma. (U21)

Tim fick gå flest matcher denna dag och lyckades knipa ett brons framför näsan på William, faktum är att deras bronsmatch var en fröjd att se från sidan, där bägge satsade stort och vågade utmana.(U18)

William fick verkligen sätta både det fysiska och det mentala på prov, då han legat nerbäddad i förkylning hela veckan, samt att han precis blivit av med sin ”blåklocka” från lägret i Lindesberg. Femma efter Tim. (U18)

Det som är riktigt trevligt; är att ovanstånde ungdomar har fin och bred judo, och vi ser att det finns stora möjligheter att utvecklas ännu mer.

Stort tack till alla andra som var med och stöttade denna vintriga lördag i Borås.

Tack också till arrangören i Borås.

PS

Adam och Oliver; ni är båda duktiga judokas och vi ser fram emot att få träffa er på klubben så snart som möjligt, TV-soffan är inget alternativ.

🙂

DS

Jörgen och Roger (Foto: Bodil)

 

Kategorier: GJK Nytt