Judo Galan i Göteborg lockade många GJK-are!

För tredje året i rad och för andra gången i Göteborg arrangerade Svenska Judoförbundet en Judo Gala i samband med förbundsårsmötet den 5 mars. I år var det knappt 90 personer som anslöt till Galan och en förklaring till det är nog det höga kuvertpriset, 850 kr per person. Visserligen var maten och drycken god, men inte till det priset!

De som var på plats hade emellertid mycket trevligt. Uppslutningen från GJK var stor, eller vad sägs om vår ”leading queen” Bodil tätt följd av Sabine, Jörgen, Roger, Anders Ö, Conny, Johan, Håkan, ”Honsa”, Thomas N. Jeffrey och undertecknad. Har jag missat någon så ursäkta!

Under middagen delades det ut flera utmärkelser och de båda Guldbältena 2015 gick till två landslagsjudoka, Mia Hermansson och Joakim Dvärby, som var med på länk från Japan där landslaget är på träningsläger. Ett mycket uppskattat initiativ!

För GJK-arnas del blev det goda skratt och glada minnen, bl.a. uppkom frågan om ”Honsa”någonsin kommit med på en bild i Kuchi-Waza där det enligt honom mest fanns bilder på Jörgen och Johan. En snabb utredning på söndagen gav emellertid bevis för att ”Honsa” finns med på många bilder i K-W, redan från 1981.

En annan fråga som diskuterades vilt var om Europa Cupsmatchen i Prag gick 1984 eller 1986. För mig var svaret givet, 1984, vilket söndagens snabbutredning visade.

När baren på Scandic stängde fram på natten begav sig delar av sällskapet vidare ut i Göteborgs nöjesvärld, medan andra gick till sängs!

DDJ

Kategorier: GJK Nytt