DSC_0010_4

Kort sammanfattning från Senior SM 2016 i Haninge.

10 spelare lämnade åter vårt goa Göteborg för att ta oss till östkustens pärla Haninge.

Ett ungt gäng med hela 6 juniorer, och 4 seniorer, äldst ut var Jeffrey 26 år, så medelåldern kunde gott varit högre, men samtidigt är det riktigt kul med ett så ungt gäng på senior SM.

Matilda i 52kg klassen fick gå fyra tuffa matcher, vann tre och förlorade en, blev därmed tvåa trots att hon vann över Claudia (som blev etta) på Ippon, men så är det med fyra i gruppen, högst poäng och flest vunna matcher får guld. Idag lyfte sig Matilda rejält och visade att hon kan vinna över alla om hon bestämmer sig. Stort grattis till Matildas silver.

Rebecca i 63kg klassen fick tyvärr bara gå två matcher, och denna dag var inte Rebeccas, hon förlorar de två matcher och går inte vidare, men som alla vet; det kommer fler chanser.

Sahand i 60kg, gick hela fyra matcher, två vinster och två förluster, vilket idag innebar en tredje plats. Sahand har många tekniker i sitt bagage, han är fysiskt stark, och har bra kondition. Idag gör han flera bra matcher, men också en match där han underpresterar. Vi vet att du kan bättre Sahand. Stort grattis till Sahands brons.

Adam i 66kg, stötte på riktigt bra motstånd i sin första senior SM match, i form av Gabriel Vesterlund (som slutade 5:a). Adam gör en stark insats och rider ut stormen flera gånger som Gabbe levererar, men till slut får Adam se sig besegrad. Adam går vidare, och efter tre vinster och en förlust, får Adam möta Victor Skoglund i Brons final, tyvärr räcker Adam inte till och får se sig besegrad. Men en femte placering i sitt första senior SM är riktigt bra.

Markus Edlund i 73kg, född 2000 med dispens på sitt första senior SM. Tre vinster och två förluster, säger kanske inte så mycket, men ni skall veta att 73kg klassen är ett riktigt getingbo, med många duktiga spelare. Matchen mot Linus Wiik … mycket till diskussion där. Och glöm inte att killen är sexton år. (Om tio år är han tjugosex år och väger 90kg, då får vi gamlingar sitta och titta på bara J ) Mycket bra kämpat Markus.

Noah också i 73kg, öppnar urstarkt mot Dilmurod Movlonov (Botir), för matchen och kastar vänster o-soto-gari, de flesta av oss utanför matten tyckte det var en klockren yoko/wazari, men ingen utdelning. Noah fortsätter att pressa Botir som inte har många attacker att visa upp. I slut minuten får tyvärr Botir in en seio-nage variant och får yoko på tavlan. Noah jagar, men lyckas tyvärr inte, trots ett antal fina tekniker. Botir vinner till slut SM och Noah får med sig två förluster och en vinst. Noah är ju en bred spelare som har framtiden framför sig. Tyvärr har inte kunnat träna så bra som han borde, inför ett SM. Så trots allt gör han en bra insats. Är helt säker på att dagen hade sett annorlunda ut, om han vunnit över Botir.

Tim i 73kg klassen, är också med på sitt första senior SM. Tim låter sig inte rubbas trots att nivån är hög på motståndarsidan. Två vinster och två förluster är helt fantastiskt, att han dessutom vinner över sin ”kompis” Mark gör att Tim idag känner sig urstark. Matchen mot Mattias Enström gör han riktigt bra, och det skulle förvåna mig om han inte vinner nästa gång de möts. Bra dag för Tim.

William i 73kg, första senior SM även han. Bra inledning på första matchen som är jämn där bägge får poäng, men förlorar till slut. I andra matchen har William svårt att få till något och är tvåa i greppet. Förlorar därmed också denna match. William är likt Noah en bred spelare och får han bara bli fri från sin förkylning och kan komma igång med träningen ordentligt, så skall ni se att vi har ytterligare en duktig kille, som jag tror kommer väga 81kg nästa sommar.

Jeffrey i 81kg, vår mest rutinerade kille på dagens SM. Jeffrey får möta på svårt motstånd i första matchen mot Gissberg. Gissberg gör en urstark hiza-guruma i första attacken som ger Wazari. Jeffrey hänger inte ner sig för det utan käkar sig in i matchen. Gissberg är rejält pressad och åker på Jeffreys Sumi-geashi vilket ger yoko. I slutet på matchen lyckas Gissberg få osae-komi och Jeffrey får ont i ett revben. Vi hoppas inte att det är brutet. Tyvärr fick Jeffrey kasta in handuken. Lite medicin och rehab, så kommer han att vara tillbaka på mattan till vår ne-waza cup i juni.

Marcus Brunström i 81kg, vaknade på morgonen och är genomförkyld, trots det bestämmer han sig för att försöka genomföra SM. Man märker direkt på Marcus att något inte stämmer. Han brukar normalt vara fokuserad och aktiv med både grepp och attack. Men i hans enda match får han inte ut sin judo och förkylningen bromsar honom. Även du Marcus får se till att vila, äta och återhämta dig, så att du kan visa upp din fina judo om ett par veckor.

 

Gött gäng, många bra matcher, som alla förstår så kan vi tyvärr inte skriva om alla matcher. Men vi ser fram emot att träffa Er på mattan.

Se framåt, små steg.

Träna, Vila, Äta

DSC_0020_4 DSC_0021_2 DSC_0022_2

Gött med burgare efteråt

Gött med burgare efteråt

Fighting face

Fighting face

 

 

Kategorier: GJK Nytt