En lyckad dag i Varberg!

Det var fyra stycken killar och två stycken coacher från GJK som åkte ner till Varberg för att tävla i Hajime Cup. Simon och Harald gjorde sin första tävling. Viktor och Hampus hade varit med och tävlat tidigare.

Det var också många småttingar med på tävlingen, faktiskt de yngsta jag sett tävlande på en judomatta. De var jätteduktiga och det var väldigt kul att titta på dem. Flest deltagare var i U9 och U11 så våra killar fick vänta ganska länge tills det var dags men de var tålmodiga. När det var dags för U13 och U15 var det Hampus som var först upp på mattan. Han vann sin första match på ippon. Sedan startade resterande tre matcher nästan samtidigt. Oskar och jag hjälptes åt med coachningen.

HajimeCup-160416

Harald och Simon fick mötas i första matchen i -60 kg. Det blev en jämn match med mycket bra kämparanda från båda killarna. Tills sist stod Simon som segrare. Både Harald och Simon fightades på bra i kommande matcher och slutresultatet blev ett silver till Simon och ett brons till Harald. Hampus gick en kort andra match där klockan stoppades efter fem sekunder då Hampus avgjort med en uchi mata som gav ippon.

Viktor gick en tuff match där han plockade första poängen med en yuko men fastnade till slut i ett riktigt järngrepp. Viktors andra match var också hård där båda tävlande verkligen visade att de ville vinna. Det blev en jämn match men i slutet hamnade Viktor i en fasthållning där han fick ont i nacken. Hampus vann ytterligare två matcher på ippon och tog sig till final. Viktor vann sin nästa match och kammade hem en bronsmedalj.

Reportage av Rickard S

Kategorier: GJK Nytt