Ett av norra Europas största judo event för judoungdomar (U15 – U21) går av stapeln nu i helgen (5-8 maj).

BudoNord Cup

BudoNord Cup

GJK har tretton deltagare med, förutom tränare/ledare/föräldrar och supporters.

Under hösten 2015 och framför allt nu under våren 2016 har vi märkt av ett större deltagande på alla våra ”vuxen” träningar. Flera gånger i veckan har vi varit över 30 personer på mattan, ja ni läste rätt 30 judokas, extra kul är att det är en bra mix av unga (c:a 15år) till äldre (no limit) kvinnor och män, även om vi tyvärr fortfarande är långt ifrån en 50/50 blandning av män och kvinnor. Och vi kämpar och svettas och några blöder, men framförallt har vi roligt tillsammans.

Detta resulterar i att judons budskap/kodord sprider sig.

Men åter till helgens event som också är ett resultat av bred närvaro på och utanför mattan.

Ett silver och tre brons är vad statistiken kommer att skriva om. Men för oss ledare/föräldrar är det ungdomarnas engagemang och glädje som ger oss energi och framtidstro.

unnamed

 

Att efter en svår förlust bita ihop och komma igen är ett bevis på att viljan är stark. Eller att man förlorat flera matcher på raken, men ändå kommer till vår svettiga lokal och brinner av kunskapstörst.

Bara att gå upp på tävlingsmattan kräver ett stort mod, ännu större mod krävs för att med en ”dåres” envishet fortsätta med judons väg och kämpa på varje träningstillfälle. Var stolta!

Efter tävlingen igår(torsdag 5 maj) så kommer de flesta att vara med på lägret, för att sedan åka hem på lördag eller söndag kväll. Tyvärr så fick en av våra yngre killar sitt nyckelben skadat och vi hoppas att han återhämtar sig så fort det går. (prova gärna lite promenader och glass,, brukar hjälpa vid nyckelbens skador ”smiley” ) alternativt fråga Jeffrey om bästa medicin ”smiley”.

unnamed

Vi ser fram emot att få ta emot Er, på träningen nästa vecka för att ta del av Er kunskap.

Roger genom Johan & Jörgen

Kategorier: GJK Nytt