I helgen som gick var det flera GJK:are som var iväg i Larvik på Nordiska Mästerskapet. Ungdomarna kämpande på lördagen i U18 och U21 (det blev blev både silver- och bronsmedaljer). På söndagen kämpade seniorerna och veteranerna efter bästa förmåga och där det blev några medaljer där med.  Jag bad Dick (vår fd ordförande) att skriva om NM ur ett domarperspektiv. Här kommer hans rapport.

Härligt SPA gjorde resan väl värd!!!

Årets NM i Larvik var ett rekordarrangemang med närmare 500 deltagare på fyra mattor och 19 domare från Norge, Danmark, Finland, Island och Sverige.

Den svenska judodomarkåren representerades av Kjell Ingemansson, Västerås, Charlie Bengtström, Göteborg, och undertecknad, f.d. GJK-ordförande. NM_Domare

Mitt allmänna intryck är att domarna skötte sina uppgifter på ett mycket bra sätt och stämningen runt mattorna var mycket fin och sportslig. När jag stod på mattan eller satt vid domarbordet hade vi endast ”enkla” matcher med inte så många varningar, inga dykningar, inga bengrepp och inga bryggor. Det blev alltså ”en rolig och bra dag på jobbet”.

Vi domare var inkvarterade på det lyxiga Farris Bad, som har ett härligt SPA och som ligger precis vid strandkanten till Skagerack/Oslofjorden. Där var jag på besök tre gånger och passade också på att doppa mig i det 12-gradiga vattnet, som visade sig vara betydligt sötare än hemma i Varberg.

Det var som vanligt roligt att se alla GJK-are på mattan. Grattis till medaljerna, det blev ju guld, silver och brons denna gång, men om det får andra berätta mera.

DDJ

Kategorier: GJK Nytt