Nu är det dags att presentera en annan profil inom klubben, läs mer om Tobias Frygner.

2016-11-06                     Tobias Frygner

Beskrivning vem du är (vilka roller du haft/har) Är idag +40 och har varit med i GJK sedan 1979. Började som ungdomstränare 1985 (var själv ungdom då?) för yngre nybörjarbarn. Senare hade jag ungdomar fortsättningsgrupp och ytterligare några år senare hade jag vuxna onsdagsträning för tävlingsgruppen ihop med Jörgen. Sedan Claudio slutade har jag haft måndagsträningen för vuxna ihop med Roger.
Har varit med i TK (Tekniska kommittén) sedan mitten på 90-talet.
Hur kom det sig att du startade med judo?
Hur gammal var du då?
Provade judo när vi bodde i Portugal vid 7-8 års ålder (1976-77) och fick gult bälte. Senare när vi bodde i Sverige igen provade jag först i Lerum men tyckte inte det var bra och senare (1979) så provade jag i GJK och tyckte att detta var kul, och då var jag 10 år. Jag började då om i en nybörjarkurs.
Vad betyder judo för dig? Judo är den perfekta träningen för hela kroppen. Det har ju varit ens liv i drygt 20 år då man levde med judon dygnet runt, så det har betytt väldigt mycket för mig.
Vad är det bästa med GJK som klubb? Vi har ju alltid varit ett ”stabilt gäng” i min generation och vi har alltid haft en väldigt bra gemenskap.
Har du deltagit i Judits Pokal i någon form? (beskriv vilken/vilka) När jag var ungdom så ”ägde” GJF arrangemanget av Judits Pokal, så det arrangerades av olika klubbar i distriktet. Det gick alltid 4st Judits Pokal/år även på den tiden och man var ju alltid med på alla dessa. Men då var det enbart en åldersklass (ungdom = 8-15 år) och fasta viktklasser.
Vad är ditt bästa judominne? Har många goda minnen, och något mindre gott minne (Island 1992)! En av de bästa upplevelserna var när jag var 3 veckor i Japan och tränade med en tävling (Jigoro Kano Cup) som avslutning 1994.
Vem var din första tränare på GJK och minns du vilket år det var? Mina första tränare på GJK var Stig Engström och Günter Kock på en nybörjarkurs 1979. Därefter var det Rinus Elzer efter man erövrat gult bälte.
Något mer du vill nämna? Jag och min äldre bror Peter började samtidigt i GJK, dvs 1979. Min yngre bror, Pontus, började något år senare, dvs 1980, har jag för mig! Både Peter och Pontus har varit med i styrelsen vid olika tillfällen, dock ej samtidigt. Peter tävlade inte så mycket efter ungdomsåren och han utvandrade till Stockholm i mitten på 90-talet, där han bor kvar än idag. Pontus höll i sitt tävlande upp i åren, men det var alltid massa annat på gång för honom hela tiden, varpå det blev lite halvseriöst med judon.

Lag-SM har alltid varit något speciellt i GJK!

  Här ser ni flera aktiva och ni får lista ut vilka som tre som är Bröderna Frygner!
   frygner_gjk_1980

Stort tack för för din input!
/Bodil

Kategorier: GJK Nytt