Judits Pokal 4 2016

20161112_131939

Lördagen 12 November var det dags för GJK ungdomar U11 och U13 att tävla i Judits Pokal 4 2016. Det var 6 ungdomar som ville tävla och anmälde sig till Judits Pokal 4. Med tanke på GJK s poäng hade det varit bra om några fler hade varit med.

Först ut var Ellen som hade en tuff klass med flera rutinerade deltagare. Ellen visade god teknik med balans och grepp samt bra förmåga att försvara sig mot bra genomförda tekniker. Ellen hamnade flera gånger i mattkamp och kunde ta sig ur fasthållningar samt parera fasthållningar. Denna gång var motståndet svårt och lärandet mycket gott.

Nästa ut från GJK var Fuad som liksom Ellen var de lättare i sin viktklass. Fuad fick visa sin talang i kastteknik under ett flertal matcher och kastade det ena ippon efter det andra. Det var först i finalen då motståndet blev utmanande, efter en tuff final match där motståndaren fick till ett kast som resulterade i en Yoko.

Max var på tur och öppnade första matchen på ett sätt som kan hända ibland när man har en väl utvecklad Uchimata teknik. Max lyckades ändå gå vidare till semifinal och sedan till final och vinna med bländande teknik.

Tom hade också två grupper, och efter att ha vunnit en match och förlorat en match var Tom vidare till Semifinal. Tom visade upp en bra Judo, med god balans och kast förmåga. I semifinalen blev motståndet lite tufft där Tom hamnade i en fasthållning och kämpade väl, men inte kunde ta sig ur.

Sist ut var Alfred och Anton som tävlade i samma viktklass, men i olika grupper. Alfred som deltog i sin första tävling hade uppgiften att lära tävla vilket Alfred visade en god förmåga att kämpa väl och ända till matchslutet. Alfred visade att han kunde ta sig ur fasthållningar och försvara sig mot goda tekniker i stående.

Anton som tävlade i den andra gruppen kunde efter två vunna matcher med Ippon och wazari ta sig till semifinal, där Anton kunde avgöra på fasthållning. I finalen öppnade Anton starkt med flera attacker och senare en fasthållning och därmed vinst i finalen.

Efter en intensiv tävlingsdag hade ungdomarna från GJK genomfört en bra tävling och visat på goda tekniker och kunskap i Judo.
/ Coach Thomas

Kategorier: GJK Nytt