Nu är det dags att presentera en annan profil inom klubben, läs mer om Matilda här.

2016-11-06                     Matilda Sundkvist  matilda

Beskrivning vem du är (vilka roller du haft/har) Tränar främst. Hjälpt till som hjälptränare. Utgör en liten del i utbildningskommittén.
Hur kom det sig att du startade med judo?
Hur gammal var du då?
När jag var 12 år blev jag övertalad av en kompis att testa judo. Efter första passet var jag fast.
Vad betyder judo för dig? Jättemycket! Genom judon har jag utvecklats mycket på flera plan, inte bara fysiskt utan också som person. Judo är mer än bara en sport. Judon har alltid varit en trygghet, där man liksom kunnat koppla bort allt annat och bara ha roligt och fokusera på det man älskar, judo. Detta har ju från början alltid varit väldigt viktigt för mig, särskilt om man gått igenom en del tråkigheter. Då har dojon alltid varit en fast punkt där man kan landa och bara vara sig själv. Judo är så familjärt. Alla är välkomna och man respekterar varandra oavsett bakgrund. Samtidigt trivs jag med att utföra en individuell sport där jag kan fokusera på min egen insats utan att behöva oroa mig för att påverka andra. Så gillar jag det här ”man-mot-man-konceptet”.
Vad är det bästa med GJK som klubb? Det bästa med GJK är stämningen och tränarna. Sedan jag började på GJK har det varit en plats där man känner sig välkommen, respekterad, och sedd. Tränarna är också väldigt bra på att se utvecklingsmöjligheter hos varje individ. De lägger fokus på rätt saker både på träning och tävling. Jag har alltid känt mig som en i gänget. GJK känns som en enda stor familj J.
Har du deltagit i Judits Pokal i någon form? (beskriv vilken/vilka) Nej inte som tävlande. Endast som funktionär.
Vad är ditt bästa judominne? Svår fråga. Det finns egentligen massor. Men ett ganska färskt minne som förmodligen kommer sitta kvar är SM 2016. Oftast har jag en tendens att sätta väldigt hög press på mig själv vilket lätt bidrar till att jag bli för hård och alltför självkritisk. Mina matcher under SM var absolut inga felfria matcher, det var tufft. Men den här dagen var något utöver det vanliga på ganska länge. Jag hade jag en väldigt positiv känsla i kroppen, jag kände mig stark både fysiskt och mentalt på mattan. Självförtroendet var på topp och jag hade verkligen roligt. Kanske var jag revanschsugen efter ett uppehåll med graviditet och så vidare. Oavsett så är det den känslan jag kommer att jaga i fortsättningen, för nu vet jag att den finns där.
Vem var din första tränare på GJK och minns du vilket år det var? Min första träning på GJK hölls av Håkan. Det var 2011. Sedan dess har det främst varierat mellan Håkan, Roger, Jörgen, och Johan.
Hur ser du på judon

framåt för din del

(tävling/styrelse/utb etc)?

Min målsättning är att komma igång med tävling igen efter ännu ett ”tävlingsuppehåll”. Först och främst behöver jag komma igång med mer regelbunden träning igen vilket blivit lite lidande pga det övriga livspusslet med kids och jobb
Något mer du vill nämna? Eftersom jag är uppväxt i Kalmar så var min första judoklubb Kalmar Budoklubb.
Kategorier: GJK Nytt