Läs nedan brev från vår Markus Edlund på Europa toppen!!!

Stort Grattis !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fredagen den 17:e flög jag och resterande i kadettlandslaget (u-18) till Spanska Fuengirola för årets första Europa Cup samt läger. Jag tävlade först på söndagen, en dag jag sent kommer glömma. Jag hade lottats emot en Azerbajdzjan i första, en tuff match. Jag lyckas vinna på wazari och går vidare och får möta en italienare. Denne slår jag på ippon i newaza med fasthållning. I rond tre ställdes jag mot en holländare som jag mött förut, jag plockar en tidig wazari på svep men är illa ute mot slutet med två varningar (med de nya reglerna blir man diskad efter tre). Jag lyckas dock hålla undan sista minuten med slitigt arbete i newaza. Det är nu det slår mig. Jag är i semi-final!! Med medaljvittring inleder jag matchen mot den sidade (han stod över första omgången) Israelen i ett alldeles för högt tempo. Jag dominerar dock första halvan och det ser bra ut men de tidigare långa matcherna börjar kännas. De sista två minuterna innebar jobb i uppförsbacke då jag blev kastad på en dropp som resulterade i wazari. Orken var inte med mig och jag fick se mig själv besegrad, enligt mamma och pappa som var med och kollade var jag helt lila om läpparna. Trots en tung förlust var jag tvungen att ladda om för i bronsfinal väntade ännu en Israel. Det blev en ensidig match och efter två wazari avslutade jag med samma fasthållnings som i match två och knep bronset. Jag somnade väldigt bra den kvällen. Sedan väntade två dagars läger och hemresa. En av de roligaste resor jag gjort och jag ser mycket fram emot kommande. Jag vill också passa på att tacka alla som sparrat med mig och alla tränare här på GJK. Utan er hade inget av detta varit möjligt, stort tack.

Kategorier: GJK Nytt