Idag åkte nio av våra barn och ungdomar till Varberg för att delta på Hajime Cup. En utomordentligt bra tävling arrangerad av Varbergs Judoklubb.

Några av dagens deltagare från klubben har varit med på många tävlingar men för de flesta var detta den andra tävlingen, premiären var ju på GO-cup i mars. Tror att dagens stora lärdom var att detta var en ny tävling och det behöver inte gå som det gick förra gången. Ajdar och Alwin som gjorde jättebra ifrån sig förra gången med guld och silvermedaljer lyckades inte lika bra idag. De fick tuffare matcher och hade inte riktigt flytet med sig. Men de kämpade bra och det är det viktigaste. En som däremot förlorade alla sina matcher förra gången vann nu alla och tog guld, nämligen Karam. De blev två guld till på tävlingen och det var Ellen och Ahmad som också vann alla sina matcher. För våra två killar som just gått upp till U13 är det nu lite tuffare motstånd men Tom gjorde en bra insats och fick gå tre bra matcher och vann en av dom och kom på sjunde plats. För den andre, Anton, blev det svettigt värre där alla matcher gick till Golden Score inklusive finalen som tyvärr avgjordes på en konstig varning och därmed silver till Anton. Silver blev det också till Rasmus som kämpade sig till en final i U11. Valter fick tävla i en pool med fem och vann två av fyra matcher och fick med sig en bronsmedalj.

Det bästa med tävlingen och GJK:arna var ändå att alla kämpade och försökte sitt bästa och ingen blev alltför sur eller ledsen efter en förlust. Gör man sitt bästa och tränar bra så kommer man att vinna till slut. Tänk på att det viktigaste är prestationen, inte resultatet. Bra jobbat allihop!!!  //Håkan och Thomas

Tyvärr blev det ingen gruppbild denna gång men nedan är bilder på de som stod på prispallen: