Kändes som om vi hade NM på hemmaplan, en timme från kära Göteborg.

Vi ställde upp i U18, U21, Seniorer och Veteraner, tyvärr ”bara” tre damer, men vi hoppas på fler damer/tjejer nästa gång.

Som vanligt så hade Trollhättan en väldigt fin inramning och många funktionärer på tävlingen, lite ”smolk i bägaren” var att det endast var tre tävlingsmattor. Vilket gjorde att det blev två långa dagar för tävlande,ledare, föräldrar och supporters.

Hur som helst; Oskar D-V fick visa sin fina judo och att han trots sin ungdom gjorde bra ifrån sig då de bästa från Norden bjöd på motstånd. Likaså Karl T bjöd upp till kamp och visade att framtiden är nära, grabbarna kämpade riktigt bra, och vi vet ju alla att det krävs hårt arbete och tålamod för att förkovra sig. Tyvärr så är det inte alltid det räcker till, men jag lovar att de som ”hänger i” och inte ger upp, skall skåda medaljens framsida.

Jennifer E, fick riktigt hårt motstånd, men även hon kämpade riktigt bra, och fick utdelning på poängtavlan, tyvärr fick hon inte visa sin fina judo i andra matchen, och även hon fick ”slicka såren” på läktaren tillsammans med familj och övriga supporters.

Markus E är ju för tillfället en stor vinnare, och trots bekymmer med baciller och virus med allt vad det innebär, så lyckas han med bravur ta ett NM Guld i U18.

I senior klasserna ställde Robin P, Noah A-L, Matilda S, Charlie S, Sahand S, Adam C, Sabine B och Tim N upp. Det blev ju som ni förstår många matcher, och det bästa är ju att Ni kommer ner till klubben och snackar med gänget och passar på att ”sparra”.

Robin körde på med full fart och lyckades få flera poäng, han visar på fin judo och bra tempo, Charlie har ju en brant kurva uppåt kunskapsmässigt i judo, tyvärr räckte det inte till, i motstånd mot de bästa i Norden.

Matilda är super snabb, och har flera fina tekniker, men trots att Matilda vinner en match och bjuder på rejält motstånd mot de flesta, så är hon inte nöjd med resultatet. Hoppas att nu när det gått några dagar och att hon fått distans till det hela, så ser hon sin fina insats och kan glädjas åt det, för det kan vi.

Adam visade upp riktigt fin judo och fick stående ovationer för sitt lyft som gav ippon. Kastet och historien kommer att leva i många år. Adam slickar såren över natten och kniper ett brons på söndagen, han dominerar faktiskt i flera matcher.

Sabine fick möta sin ”ärkerival” från Danmark, som numera börjar bli en vän. Sabine vann bägge matcherna komfortabelt, guld till Sabine.

Tim är ju också en riktigt duktig judoka, men tyvärr var det stolpe ut, även om han lyckades vinna en match, men att vara U21 och tampas med seniorer är ingen dans på rosor. Tim kommer också tillbaka på söndagen och visar upp en riktigt bra kämpar glöd, och även han tar ett brons. Tims sista match är en stilstudie i ”fighting spirit”, otroligt inspirerande.

Noah, vår allas Noah, han gör allt rätt, men tyvärr är detta inte Noahs dag. Konditionen och styrkan räckte inte hela matcherna, vilket gjorde att teknikerna som ofta är bländande inte blev till maximum. Men vi tror på dig Noah, och vi tror på att du kommer att visa alla vilken judo som är den bästa.

Sahand; har ju även han många fina tekniker på sin repertoar. Denna dag avslutar han flera matcher med armlås efter en stark sutemi teknik. Sahands judo räcker idag till Brons, vilket är riktigt bra i klassen och Sahand visar att han kan ge de bästa i Norden en rejäl omgång.

På söndagen som sagt så kniper Adam och Tim Brons i U21, men senare på dagen lyckas Sabine åter igen knipa Guld i Veteran klassen. Och Johan Thörsman ………. GULD igen, vad ska man säga …

Stort Grattis till alla som ställde upp.

Och tack till alla släktingar och supporters på läktaren som hejade fram vär Göteborgare, utan Er ingen glädje.

Det är bara att konstatera, vi är en stor klubb med många tränande och vi ställer upp i NM med U18, U21, seniorer och veteraner, dessutom vet vi att det är många kvar på klubben som av en eller annan anledning inte ställde upp. Var stolta GJK:are… tack vare Er för vi judon framåt in i 2000 talet.

Träna, Träna och åter Träna , det finns inga genvägar till ……

 

Tränarna

Johan, Jörgen och Roger

Kategorier: GJK Nytt