Budo Nord Cup rapport

1:a Markus Edlund U18 -81kg
2:à Tim Nylander U21 -73kg
1:à Karim Nabi  U15  -38kg

Först upp på mattan var Karim och Max. Karim gick fram till final via tre tuffa matcher och vann finalen på ett stiligt ipponkast mot en norrman.

Max hade tuff lottning och mötte i första matchen en holländare förlorade och fick sen återkval där han tyvärr förlorade också.

Oskar i P18 -60kg mötte i första matchen en norrman som var duktig, Oskar försökte men räckte inte riktigt till, det blev dock återkval och första återkvalxmatchen klarades av på 20 sekunder. Andra återkvalsmatchen blev en jämn tillställning där Oskar var nära att kasta flera gånger men motståndaren fick in 3 wazaari.

Adam i U21 -66kg hade i första matchen en spanjor. Efter en avvaktande start kom Adam igång i slutet på matchen men det var försent och Spanjoren vann till slut på wazaari. Spanjoren förlorade sedan  nästa match så det blev inget återkval.

Haroon i PU18 -73kg började starkt med ippon seger mot en engelsman. I andra matchen blev han diskad för att ha satt i huvudet då han blev kastad av sin motståndare, mycket tveksamt domslut men det var inte mycket att göra motståndaren förlorade sin nästa match så inget återkval för Haroon heller.

Markus i PU18 -81kg stod efter tre övertygande vinster i final mot en holländare. Likt tidigare matcher var det Markus som matade på med ideliga attacker medans holländaren mest sparkade på benen och försökte trycka ut Markus. I slutminuten fick dock Markus lön för mödan och tog ledning med wazaari på en sumi gaeshi variant.

Markus fick även pris för bästa PU18.

Bismullah i U21 -73kg fick i sin sin första match möta Lagnelius som påpassligt kontrade en moroteattack från Bismullah. I återkvalet blev det tyvärr förlust mot en norrman efter en rafflande avslutning i ne-waza.

Tim också i U21 -73kg gick efter tre övertygande ipponsegrar fram till final där han mötte ärkerivalen Lagnelius det blev en jämn match som gick till Golden score. Tim hade matchen igenom matat på  med stora kraftödslande tekniker och tröttnade lite på slutet som Lagnelius inte var sen att utnyttja med en kontring.

Summering av dagen är att ibland är det stolpe ut men många höjer sig för varje tävling och det är små marginaler som avgör.

Därefter väntade 2 dagars träningsläger på Lugi camp.
/Johan via Bodil

Kategorier: GJK Nytt