Solen gassade varmt över Arad när den unga svenska juniortruppen landade för att delta på Junior European Cup i Rumänien, 19-20/8. På plats för att representera Sverige var Adam Christiansson (-66 kg), Emma Henriksson (-52 kg), Tim Nylander (-73), Noa Swanling (-73 kg), Noel Lagnelius (-73 kg) samt Adrian Gissberg (-81kg). Efter en någorlunda smärtfri invägning där Tim bevisade att med lite “j*vla anamma” är allt möjligt var de fem första redo för tävlingsstart.

Adam föll, då han efter att ha dominerat i greppningen blev kastad bakåt. Judon är en obarmhärtig sport då ofta den som försöker skapar lägen trillar dit.

Bäst i -73 kg gick det för Tim Nylander. I första matchen mötte Tim turken Savur, som efter
gediget efterarbete i mattan kunde besegras på ett halslås. I andra matchen ställdes Tim mot Matt från Schweiz och även i denna matchen arbetade Tim på stabilt både i Tachi-waza som i Ne-waza, även om det i denna match inte gav samma utdelning. I återkvalet tog det stopp mot israelen Shani.

Nästa event för dessa juniorer blir Riksrandorin i Lindesberg, 26-27/8. Förutom några tuffa randoripass med resten av Sveriges tävlingssugna ungdomar kommer utvecklingstrupperna även få genomgå fystester under den kommande helgen.

/Victor Carlsson, Assisterande förbundstränare

Kategorier: GJK Nytt