En av Sveriges största tävlingar för ungdomar U13-U18, Borås Judo Challenge, anordnades  i lördags. GJK hade lite otur med influensa och skador och fyra av de anmälda kom inte till start. Tråkigt men det är bara att ta nya tag till nästa tävling.

Max Christiansson hade också varit sjuk i veckan innan men precis tillfrisknat. Kanske kunde man ana det i hans matcher då det ibland såg lite besvärligt ut. Dock löste Max det till slut och lyckades vinna både U15 och U18 klasserna. Bra jobbat och gratis!

Karim Nabi inledde med två segrar och tog sig också till final i U15. En final som Karim ledde men förlorade i slutsekunden efter ett kast som kom efter en stund i ne-waza. Osäker på om det var ok enligt de nya reglerna eller en liten domarmiss men Karim var väldigt besviken. Trots det en silvermedalj.

Shams Nabi tävlade för första gången i U15 och det hon saknar i judoerfarenhet kompenserar hon med fighting spirit. Två vinster och två förluster mot betydligt mer rutinerade motståndare gav en bronsmedalj.

Ellen Olausson tävlade också för första gången i en ny åldersgrupp, U13 och det är en skillnad. Ellen försökte och kämpade men det blev Inga matchvinster denna dag.

Hoppas bara VABruari går over snart så alla kan vara friska till nästa tävling.        //Håkan

Kategorier: GJK Nytt