Fredagen den 27:e juli var starten på årets i Sverige förmodligen varmaste judoläger, vilket var landslagsläger i Lindesberg. Från klubben åkte Emma, Tim, Oskar, Max och jag som aktiva och Pierre som chaufför och mentalt stöd. Kl 18 började första träningen i den 35 grader (innan träningen) varma hallen. Passet bestod av teknik med randori som avslut och det satte standarden för övriga av lägrets träningar. Sjön bredvid hallen användes väl av oss tjejer till avsvalkning efter passet. Vi alla bosatte oss på elevhemmet två minuter från hallen och mat åt vi på enkla med trevliga restaurang Krydda i samma byggnad som hallen.

Uttorkningen vi alla så väl medvetet lider av hade resulterat i tömda lager Resorb i alla affärer så vatten och mat var extra viktigt denna helg. En glömd vattenflaska under träning kunde här annars resultera i sjukhusvistelse och avbrutet läger, som tur var slapp vi göteborgare det. På lördagen var det två tvåtimmarspass att ta sig igenom, småttingarna födda -02 och framåt, alltså Oskar och Max, fick ett härligt extrapass i gymmet mellan träningarna.

Sista dagen fick vi plats med två 1 ½ timmarspass i en nu mycket svalare, men fortfarande varm, hall. Hela gänget klarade sig bra med endast lättare förkylningar och skador och med bra lärdomar och ytterligare rutin att ta med sig hem. Detta var den andra av tre landslagsläger under sommaren. Nästa sker i Borås om två veckor och under tiden får ni alla klubbmedlemmar komma och sparras med oss på våra sommarträningar.

Stort tack till Lindesberg och Ledarna

 

Trevlig sommar och drick vatten!

Mikaela

Kategorier: GJK Nytt