Årets Veteran VM gick av stapeln i Cancun ett semesterparadis på Yucatanhalvön I Mexico.

Vi var ett flertal svenskar som siktat in sig på denna tävling, själv bestämde jag mig att åka dit efter att missat Veteran EM I våras pga inställt flyg.

Tävlingen kombinerades med en veckas semester för mig och Ellinor som var med som coach. Vi började med sol och bad på ett 5 -stjärnigt all inklusive hotell, fick många undrande bekymrade kommentarer från kyparna  då jag beställde alkoholfri dricka till måltiderna. Efter 4 dagar på stranden och några gymbesök bytte vi till ett hotell som låg nära tävlingshallen.

Väl inkvarterade på det nya hotellet träffade vi övriga svenskar, några fick hålla igen lite med maten för att klara vikten dan efter på invägningen dan efter själv var det ganska lugnt lite resemage och värmen gjorde sitt.

Tävlingen hölls I en stor mässhall på ett av de stora hotellen längs med stranden. Det fungerade  förvånansvärt bra. Stod över första omgången och mötte I första matchen en tysk som jag aldrig mött men fick in en strypning efter en dryg minut. I andra matchen fick jag möta regerande Europamästaren en av Laats bröderna från Belgien, var väldigt nervös innan men han åkte runt på andra attacken en ”slang gurka”. I semifinalen var det en Kanadensare som jag ej heller tidigare mött. Det kändes tryggt I greppningen och jag kastade på wazari tidigt och efter 2 minuter landade han platt på rygg efter en uchi gari. I finalen blev det en gammal bekant,  fransmannen Mbani, det var ett tag sen jag mötte honom men det vara bara att ösa på från början, veteran matcherna är bara 3 minuter så det är inte mycket att spara på. Fick tidigt en wazaari på kontring då han stod på alla fyra efter en ippon sei nage attack och någon minut senare satsade jag fullt på sasae och lyckades få runt honom på wazaari och vinsten var klar.

Kände mig I väldigt bra form under tävlingen mycket  tack vara alla goa klubbkompisar som tvingar gubben att hålla sig alert på träningarna.

 

 

Tackar så mycket för palmen ! (kom ej med på bild)

Kategorier: GJK Nytt