Den 9:e mars tävlade jag på European cup i Zürich. Vi var 33 tjejer som konkurrerade i -57. Jag lottades mot en holländska i första matchen där jag fick in ett bra grepp och fick wazaari på ett framåtkast. Vi landade rätt behagligt för att jag skulle kunna följa upp i fasthållning vilket jag gjorde och tog mig efter de 10 sekunderna vidare till nästa match. Nästa match gick mot en tyska. Den internationella greppningen gjorde sig påmind och hon fick mig med all min balans på högerfoten som hon sedan svepte undan för mig vilket resulterade i ippon. Som tur var var hon i klass att ta sig långt i tävlingen vilket skickade in mig i återkvalet. Där mötte jag en schweiziska som tyvärr fick in en teknik på mig som resulterade i wazaari. Dock var hon mindre vaksam i landningen och jag fick tag i hennes arm som jag rullade runt henne in i fasthållning med vilken jag höll till vinst. Matchen därefter gick mot en italienska. Jag hade en tanke om att kontra en framåtteknik men det fastnade just i tanken och hennes teknik var snäppet starkare än min vilket resulterade i wazaari och rätt in i fasthållning där jag satt fast tills jag var ute ur tävlingen. Slutresultatet blev en 9:e plats och hem tar jag med mig en bunt med läxor att öva på inför nästa tävling men också vissa goda resultat från saker jag ändå lyckats bli bättre på sedan tidigare tävlingar. 

Vill du hjälpa mig att träna inför nästa europacup så kom och träna med mig och greppa hårt! 
(Observera att bilden är tagen 07:15 på morgonen…) 
/Mikaela

Kategorier: GJK Nytt