Riksfortbildning i Varberg 23/3-24/3.

GJK hade både ledare och deltagare på detta event. Kenny hade huvudrollen med två Uke, John Haglöw och Bruno Miletic. Thomas Nyvall var medverkande ledare. Deltagare från GJK var Robin Persson, Sabine Bonitz och Braulio Ahumada Sanchez. Riksfortbildning har under en längre tid hållits i Lindesberg och en gång om året. Nu fick vi möjligheten att hålla en riksfortbildning i Västra Sverige vilket gör att vi har flera tränare som får möjligheten att deltaga. Temat var Teknikanalys inom Gokyu-teknikerna, där viktiga markörer analyserades för att lyckas med teknikerna. Utgångsposition, balansbrytning, grepp, position och själva tekniken. Hur ska fysiska kvaliteter medverka till teknikens framgång. Att bygga in Power i tekniken. En tidigare toppatlet inom 400 meter häck, -Robert Kronberg föreläste om kroppshållningens betydelse och hur viktigt det är att förstå vilka muskler som är påkopplade under en viss övning och övningens avsikt med att träna vissa muskelgrupper. Robert visade på hur lätt det är att kompensera med andra muskelgrupper vid en övning om inte övningen utförs korrekt. Detta leder till underprestation och att utvecklingen inte blir som det var tänkt. Två lärorika dagar med mycket inspiration. Varbergs Judoklubb var arrangör tillsammans med Göteborgs Judoförbund.

/Thomas Nyvall

Kategorier: GJK Nytt