Nio glada unga judokas från GJK samlades i Varberg för att vara med i Hajime Cup. Det var Ruben M och Jan Oskar i U9, Oscar, Teodor och Einar i U11, Ellen och Valter i U13, Anton i U15 och Hampus i U18. De yngre deltog med blandad intensitet på den för Hajime Cup obligatoriska gemensamma Zumba-uppvärmningen. De äldre softade på läktaren och tänkte inte skämma ut sig…

Tävlingen inleddes med Ruben M som satte ribban för resten av GJK:arna. Han var verkligen på hugget och vann alla sina matcher och inledde dagen med ett guld. När tävlingen var slut hade GJK:arna gått 24 matcher och vunnit 14 av dem vilket resulterat i tre guld, ett silver och fem brons. Det är bra jobbat. Från tävlingen noterades att Hampus inte följde coachens idé om att ta det lite lugnt och få matcherfarenhet. Han var uppe på mattan max 30 sek totalt (två snabba ipponsegrar och guld). Einar ville tävla mycket och drog två av sina matcher till golden score. Tyvärr blev han trött och förlorade dem men han hade en seger sen innan så det blev brons. Härlig kämpat. Kämpa hårt fick också Anton som fick gå upp två viktklasser för att få några matcher och dessutom hålla på i 8 min i en förlängningsmatch.  Mycket vilja där och ett brons till Anton också. Valter visade att han lyssnar på tränaren och hoppade in en fin ben uchi-mata till poäng och silvermedalj. Ellen fick revansch mot en tjej som hon förlorade mot förra året och efter ytterligare en match gick hon till semi-final där det tog stopp. Brons där också. Teodor gick inte att stoppa och trots tufft motstånd kastade han fint i alla matcher och tog guldet. Jan Oskar och Oscar gjorde också fina matcher och kunde fixa var sin matchseger och var sin bronsmedalj.

Riktigt kul att föräldrar (och farföräldrar) som åkt med engagerar sig och stöttar på ett positivt och bra sätt. Inte bara sina egna barn utan hejar på alla träningskamraterna i klubben också. Det ger go stämning.

Kategorier: GJK Nytt