Lördagen den 26 april 09:30 var det dags för uppladdningsläger inför SM på GJK.
Första passet leddes av Johan Thörsman och fokuserade på Ne -Waza.  Vi var omkring 20 judokas på mattan från olika klubbar. Efter en uppmjukande uppvärmning kom vi över vår morgontrötthet och var snart igång och rullade i mattan. Under träningen övade vi vändningar till arm och halslås. Vi övade även övergång från Tachi-Waza till Ne-Waza då vi fått vår motståndare på knä och var beredda på att följa upp med kast för att kunna vinna poäng enligt de nya reglerna.

Efter första passet var det dags för lunch.  Några av oss blev kvar på klubben med matlåda eller sallad inköpt på Hemköp. Efter maten åts också sista godiset innan viktnedgång inför SM påbörjas. Efter gemensam måltid valde fyra av oss att ta en promenad med stopp på Espresso House vid Järntorget där vi avnjöt varsin kaffe. Sedan tillbaka på klubben nyttjades tjockmattorna, dock ej till kastträning.

Vid 14.30 började pass två under ledning av Kenny Kling.  Nu fokuserade vi istället på Tachi-Waza och att förstärka våra favorittekniker ordentligt.  Vi värmde upp med kroppsförflyttningar som vi övat under terminen. Efter 90 minuter av kastträning och randori uppstod en viss frustration när vissa insåg att passet skulle hålla på i ytterligare 30 minuter, men då vi slog oss ned i en ring för taktikgenomgång för tävling fick vi tillfälle att hitta ny energi.

Under taktik genomgången diskuterade vi vikten av att ha goda kost- och vätskevanor innan kommande matcher. Vi uppmanades att fundera igenom våra rutiner – vad behöver vi göra för att känna oss förbereda inför kommande matcher? Vidare fick vi fundera igenom våra styrkor som judokas för att kunna veta vad vi ska fokusera på att göra under matcherna. Vi uppmanades också att fundera på vilka delar vi kan utveckla i vår judo för att bli bättre spelare.  Passet avslutades sedan med att kasta igenom får Tokui Waza. Lördagens två träningspass var sedan slut och vi begav oss hemåt och laddade upp med mat och sömn för att orka med kommande pass på söndagen.

Lägrets tredje pass började vid 09:00 på söndagen och leddes igen av Johan. Likt lördagens morgonpass tränade vi mycket Ne-Waza. Gårdagens pass kändes i kroppen. Då det var dags att lägga sig rygg och låta sin träningskamrat få läge på juji-gatame fanns det inte mycket krafter kvar, ännu mindre då vi skulle ta oss ur fasthållning på 20 sekunder. Men när man är som tröttast är det som bäst att träna upp sin kämparvilja.

Efter söndagens morgonpass tog vi lunch. Nu hade flera av oss inspirerats att ta med egna matlådor istället för att spring till Hemköp. Efter lunch bryggdes det kaffe och vi ställde in oss på att kämpa oss igenom lägrets fjärde och sista pass.

Sista passet inkluderade mycket greppteknik och situationsövningar följt av randori. Med 20 minuter kvar var det dags att utmana kämparviljan med cirkelträning i par. Vi fick krypa med varandra på ryggen, följt av kast i tjockmatta, tråckla armar, losstagning ur kesa gatame och avslut med kast i tjockmatta igen. Vi fick arbeta i intervaller om 30 sekunder i tre set. Själv jobbade jag några extra sekunder då jag reflexmässigt startade vid musikens start istället för startsignal som följde strax därefter, vilket intilliggande par noterade de två första seten. Som följd lyckades jag hålla mig och invänta startsignal på set tre. Passet avslutades med tio minuters välplanerad stretching under ledning av Karl Thörsman. Vid 13.30 var lägret avslutat och det var dags för välförtjänt återhämtning. En rostbiffsallad senare och en promenad i ett soligt Göteborg fann jag mig sen på kvällen igen för att leda våra yngre nybörjare

Tackar allesammans för en trevlig helg!

Robin Persson

Kategorier: GJK Nytt