Europa cup jun.
Som enda GJK:are representerade Markus Edlund Sverige i Europa cupen i Cluj,Rumänien.

Markus deltagande byggde mycket på framtida bataljer. Med en skadefyllde vår och inget tävlande på nästan ett halvår var inte förutsättningarna optimala för ett toppresultat. Men Mackan visade med sitt fighterhjärta att han inte nöjde sig med ett ”studiebesök”. Dagen började med en seger på ippon mot en rumän. Därefter ställdes han mot första sedade Iki från Down Under där han hamnade i underläge på wazari men gick segrande ur striden med armlås i slutet av matchen efter att ha pressat australiensaren hårt. En tredje varning och därmed en diskvalikation hängde i luften. I tredje matchen och kvartfinalen var mot Gamba från Italien. En match som var tät med mycket greppning som italienaren och blivande totalvinnaren behärskade bättre än Mackan. Han blev diskad efter tre shidos.

I hans första återkvalsmatch och fjärde matchen för dagen vann han på ippon mot Sinanovic, Montenegro. Det blev ytterligare en seger i återkvalet mot en polack på ippon innan det var dags för att avsluta tävlingsdagen med en bronsmatch mot Foubert från Belgien. En match där Mackan tog initiativet och ledningen med ett wazarikast. Minuten senare replikerade belgaren med kasta på ippon!

Efter att ha summerat dagens insats med fyra segrar och två förluster är Markus och vi andra på plats klart nöjda med insatsen.

Han visar att han är där och han har definitivt utrymme för ta ytterligare steg i sin utveckling.

GJKs utsände Jörgen Häggqvist 

Kategorier: GJK Nytt