Årets Veteran EM var förlagt till soliga Cran Canaria  25-28/7.Johan Thörsman i klassen M5 (50-54 år) var GJK´s ende deltagare.
Efter några dagars sol och bad med familjen i fiskebyn Arguineguin på södra Gran Canaria var det dags att resa upp til Las Palmas för invägning som gich bra efter lite svettning.


Första tävlingsdagen var det ca 6 andra svenskar som också skulle upp på tävlingsmattan. Ett stort gäng semesterfirande famljemedlemmar höll ställningarna på den svenska läktaren.Första matchen gick mot förra årets EM mästare Laats från Belgien (bror till mer kända Johan och Philp). Förrsta attacken framåt var belgaren med på men nästa attack bakåt på o-uchi gari gav ippon och första matchen var avklarad.I andra matchen blev det betydlig tuffare mot ryssen Lavrentiev, det började bra med en wazari på soto makikomi men efter halva matchen svarade ryssen med ett offerkast som gav wazaari, matchen gick nu till golden score och ryssen var väldigt duktig på att undgå flera bakåtkast. Efter lite blodutgjutelse två minuter in i golden score blev det omplåstring och välbehövlig vila därefter tänkte jag satsa allt på ett stort framåtkast,  fick bra tag i i armen och ryssen gick runt på en soto makikomi, ippon och det var nu dags för semifinal.

I semifinalen mötte jag en gammal bekant från Frankrike Tullio Yves, hade lite problem med ett svullet öga som jag fått i matchen mot ryssen och det det blev inte bättre av att Tullio mosade ögat i ne-waze. Väl uppe i stående var det bara att köra på och försöka få runt fransmannen och efter ca 2 minuter fick jag runt honom på en kubi-nage- ippon och klart för final.

I finalen mot en fransmann jag aldrig mött var det rätt avvaktande med greppning och inga riktigt bra kastförsök i början av matchen. I slutet av ordinare matchtid fick jag nästan runt fransmannen på en tai-toshi men han vred sig på magen.I följande Golden score fick jag ett bra läge då fransmannen petade in sitt ben i ett uchimata försök, kontrade med tani-otoshi och han landade platt på rygg- ippon.
Efter tävlingen blev det ett sjukhusbesök i  San Augustin för att kolla till ögat som var rejält svullet – en snabb röntgen sen lite tabletter och salva så skulle nog svullnaden lägga sig.
Efter tävlingen blev det lite mer sol och bad samt en tur upp i bergen, hoppade över lagtävligen på söndagen pga ögat.

//

Johan

Kategorier: GJK Nytt