Häromdagen nåddes GJK av det tråkiga beskedet att Tommy Löf, en av GJK:s bästa judoka genom tiderna, avled den 27 oktober efter en tids sjukdom.

Tommy, som var född den 1 april 1945, var en av de första GJK-arna som i slutet av 1960-talet efter bra träning av GJK:s förste tränare Rinus Elzer vann

SM-guld och tog en plats i det svenska judolandslaget.

Under åren 1968 – 1972 vann Tommy fem SM-guld och är därmed på fjärde plats av alla de GJK:are som vunnit Senior-SM-guld genom åren.

Han var också den förste GJK:aren som erövrade det åtråvärda Svärdspriset säsongen 1971/71, varför hans fotografi sitter högst upp till vänster på Joseki i GJK:s dojo.

Tommy var med i GJK:s lag som vann de första Lag-SM-en 1969 och 1970. Genom åren vann Tommy flera individuella segrar i den populära lagtävlingen Collco Cup (vandringspriset finns fortfarande kvar hos GJK).

Efter sina internationella framgångar 1970 (3:a i Öppna Tyska och 1:a i Öppna Finska) var Tommy uttagen till EM 1971 i Göteborg där han vann två matcher.

Under sitt sista aktiva år på judomattan 1972 passade Tommy på att vinna ett NM-guld och han tilldelade också SBF/SJF:s hedersutmärkelse, Stora Grabbars Märke, för sina utmärkta tävlingsinsatser.

Under flera år i början av 1970-talet var Tommy tränare på GJK, han innehade också domarlicens och dömde bl.a. i Judits Pokal. Under hela 51 år var Tommy gift med Gunvor, som under många år var sekreterare och tävlingsansvarig hos GJK.

En av GJK:s främsta judoka har lämnat oss för alltid!

Kategorier: GJK Nytt