Årets SM arrangerade I Malmö helgen 1-2 februari och det var ett riktigt bra SM med många deltagare. Bäst gick det för Mikaela Barrera-Birath som vann damernas 57 kg. Mikaela vann alla sina tre matcher genom kraftfull greppning, bra kast och en urstark ne-waza. Grattis till det tredje SM-guldet.

Oskar Vinterskog-Danielsson gjorde som första års junior en mycket bra prestation genom att ta en bronsmedalj I U21 -73 kg. Tre övertygande segrar varav två med ”nya favoriten” sasae och endast  förlust mot totalsegraren.

Adam Christansson och Tim Nylander (som båda är första års seniorer) var båda framme I bronsfinaler I herrarnas 66 kg resp 81 kg. Tim vann tre matcher med sin starka höft och en sasae även för honom. I bronsmatcen mötte han en av GJK:s svärdspristagare Noah Aggeborn-Leander, numer tävlandes för Uppsala. Adam vann två matcher.

Tobias Iseland gjorde senior SM debut trots sin förhållandevis höga ålder. Men det är aldrig försent och två segrar och två förluster gav en sjundeplats. Med lite mer tävlingar under bältet hade det kunnat bli mer.

Robin Persson I herrarnas 73 kg kämpade hårt I två jämna matcher men det blev inga segrar denna gång.

Emma Ensberg hade heller ingen lyckad helg. Inledde lördagen bra med en seger I damernas 70 kg men I den andra blev det fölust och dessvärre en smärtande axel. Beslöt sig för att stryka sig för att försöka testa på söndagen I juniorklassen. Tyvärr höll det I sig och det blev inget tävlande på söndagen heller.

Kategorier: GJK Nytt