I helgen gick Paralympics i Tokyo av stapeln där vi ärofyllt hade Nicolina Pernheim som tävlande i -63 kg på sitt fjärde raka Paralympics. I första matchen ställdes hon mot värdsettan från Ukraina. Nicolina startade starkt och fick ledningen med en Tani-otoshi. Ukrainskan gav dock igen med två wazaari vilket skickade ner Nicolina i återkvalet. Väl där mötte hon en ryska som var steget snabbare och gick in för en attack direkt vid start, något som tyvärr är svårt att som blind stå emot. Det blev ippon och Paralympics var slut för Nicolinas del.

Detta är trots allt en oerhört imponerande bedrift av Nicolina som helt blind kommer och utmanar mer seende spelare, plus att hon lyckats ta sig till ett fjärde Paralympics, vilket är en stolthet i sig! Vi på GJK är riktigt stolta över att ha en sådan världsklassjudoka hos oss!

Var kom silvret ifrån då? Jo, Nicolinas fästman, Benjamin (Ben) Goodrich från USA, var också med men i -100 kg. Där slog han sig igenom hela vägen till final innan det tog stopp mot en britt. Ben har precis flyttat till Göteborg och börjat träna hos oss vilket betyder att vi får hem en paralympisk silvermedaljör till klubben. Stort grattis och välkommen till oss!

Kategorier: GJK Nytt