Lag SM 2021 var en händelserik resa som påbörjades med snöoväder, bilköer och bökig parkering som ger herrarnas coach helgens pris för ”epic fail”. Både dam- och herrlag lyckades trots an stökig avresa väga in utan problem i Malmö. Merparten av laget tog sig sedan till Dominos och avnjöt tillsammans varsin pizza. På lördagen kom de flesta i tid till invigningen förutom en bil som tog omvägen via Lund från Malmö till Skurup. Damlaget tog priset för snyggast på invigningen och lagen påbörjade sedan uppvärmningen.

Herrlaget påbörjade tävlandet för GJK. Med ordinarie laguppställning Braulio -66kg, Adam -73kg, Christian -81kg, Lucas -90kg och Tim +90kg tog vi vinst mot Lugi Judo med 4-1. Christian fick tyvärr avbryta första matchen då han skadade revbenen. I kommande matcher sattes sista års kadetten Viktor in i -81kg. I andra matchen blev det tuffare mot Frövi Judo där herrarna kämpande väl, men åkte på sin första förlust med 0-5. Tredje matchen gick mot SPIF-2 och slutade med 1-4. Slutligen ställdes vi mot årets vinnare, SPIF-1. Inför GJKs sista match samlade vi hela truppen för att hålla modet uppe, vilket ledde till helgens citat -”GLENN!!!(!!!)!!!”. Laget gick in och gjorde allt för att leverera men SPIF-1 på motstånd som slutade med ännu en 0-5 förlust.

I sista matchen sattes Viktor upp i +90kg för att ge sig på SPIFs landlags-tungviktare, Martin Pacek. Kilona räckte tyvärr inte till för att snurra runt Pacek denna gång, men det finns gott om utvecklingspotential. I denna sista match tog Viktor hem priset för bästa ”fighting face”.

Damlaget vi skrapat ihop bestod av Hanna Åslund i – 57 kg, Emma Ensberg i +70 kg och inlånade Evelina Svenningsson från JK National i – 70 kg. Damlaget fick det tufft som började i underläge i alla matcher i och med en lucka i – 63 kilosklassen som innebar ett gratispoäng för motståndarlaget. Första matchen gick mot våra vänner från IKVM där vi efter ett par mycket jämna matcher fick se oss besegrade med 4-0. Nästa lagmatch, och den som skulle visa sig bli jämnast, gick mot Lugi. När hela laget kört sina matcher stod ställningen 2-2. Den avgörande matchen lottades fram och vi drog minst sagt kortaste stråt när det blev – 63 kg som skulle få gå om. Matchen avgjordes alltså på walk over och vi fick svälja förlusten. Tredje matchen gick mot Frövi och trots mycket tufft motstånd gav vi dem lite utmaning men det slutade trots det 4-0. Sista matchen gick mot SPIF och där körde vårat lag riktigt bra och prestigelöst men det räckte inte till någon matchvinst.

GJK-truppen lämnade tävlingen trots dagens motgångar på gott humör och siktade istället på kvällens aktiviteter. En försvunnen vattenflaska i hallen och en vistelse på COOP på vägen tillbaka till hotellet, gjorde att Viktor och Braulio tog helgens pris för ”alltid sist”.

Tävlingsdagen avslutades med bankett på Clarion Hotell View i Malmö, banketten startade enligt GJK-tid men judosverige var vänliga att ställa om sina klockor därefter… Kvällen var mycket uppskattad och har flera tillhörande historier som säkerligen kommer återges i dojon, bland annat kan ni fråga hur herrarnas coach var inblandad i priset för helgens ”hallå eller?”.

På söndagen var det återresa till Göteborg då två trötta lag satte sig i minibussen. Stämningen var ändå åter på topp vid matstoppet i Halmstad. Nu tar vi nya tag och jobbar mot nästa mål!

Kategorier: GJK Nytt