På fredagen åkte vi 34 pers från GJK mot Judofestivalen i Lindesberg, varav 17 barn som deltog i lägret, 4 vuxna deltagare och resten anhöriga föräldrar.
Lindesberg är en liten bruksort i bergslagen som ligger vackert vid en sjö. Precis vid sjön finns Lindesberg arena där festivalens alla aktiviteter och träningar hölls. och Lindeskolan där festivalens deltagare bodde i klassrum och gympasalar. Anledningen att detta arrangeras i Lindesberg är att här ligger Sveriges enda Judogymnasium, som en del av idrottsgymnasiet, samt att här finns en stor och aktiv judoklubb vid namn Frövi Judo. 

Exempel på aktiviteter var vi deltog i var judoträning för barn, vuxna och ungdomar minst två pass per dag för alla, olika seminarier för t ex Stor och Liten-träningskonceptet, bad i sjön, kanotpaddling, buggkurs och en avslutande aktivitet där judotränarna klädde ut sig till Gladiatorer, som de små upp till 12 år fick utmana i olika kanpgrenar, samt en gigantisk uppblåsbar hoppborg som var en hinderbana. Allt till musik och publikens jubel. 

Vårt deltagande skedde utan större missöden, vissa problem med ljudet o vår sovsal gjorde att vi fick något störd sömn andra natten med det var ändå glatt humör sista dagen. En deltagare skadade foten lindrigt, var dock på benen inom kort. 

Judoträningen höll hög kvalitet, med tränare som deltagit i landslaget och OS, bl a vår ordförande Mikaela gjorde en stark tränarinsats med ett oräkneligt antal yngre Judoka på mattan! 

På festivalen deltog även Judokas från Para-Judo och A-Judo från övriga klubbar i distriktet, bland annat Camilla Gunnarsson från Landvetter Judoklubb. Camilla var väldigt nöjd med sitt deltagande och vi tackar Martin Martinsson som har stöttat detta.

Förutom festivalaktiviteterna hölls dessutom Riksgradering, där vi stolt kan presentera och gratulera Natalia Junkiert till sitt Svarta bälte, 1 Dan. Roger Svedberg har varit Natalias graderingstränare och uke, Roger ska också ha ett stort tack för sin insats!    

Vi riktar ett stort tack till festivalarrangörerna och alla frivilliga i Frövi Judo för ett mycket uppskattat och väl genomfört event.

Som medarrangör till resan från GJKs sida vill jag tacka alla barn och ungdomar för gott uppförande och att ha väl representerat klubben i detta sammanhang, samt alla föräldrar som varit mycket hjälpsamma och underlättat resan. 

Kategorier: GJK Nytt