Utbildningar för medlemmar

GJK satsar på att ha välutbildade tränare men vi vill också att våra medlemmar får möjligheten att utbilda sig i andra områden. Exempelvis domare, sjukvårdare, idrottskunskap och föreningsutveckling. Utbildningsutskottet ansvarar för att samordna vilken utbildning vi deltar i men vi vill också att ni medlemmar hojtar till om ni är intresserade av något utbildningsspår via SJF, SISU eller någon annan kurs som är relevant för klubbens verksamhet.

Vi vill uppmana alla medlemmar att ta kontakt med utbildningsutskottet, utbildning@gjk.se om ni är intresserade av att gå någon kurs ni fått syn på. Kostnader för utbildningar står klubben för vilket gör att det är helt gratis för dig som är går utbildning via GJK.

JP3 rapport och framtid

JP3 visade på att vi är tillbaka efter pandemin, med 97 tävlande och gott om funktionärer. Vi tar sikte på JP4 och hoppas på lika stort intresse. Judits Pokal fyller 50 år och det ryktas om ett firande nästkommande tävling. Mycket kul att se så stort intresse för Judits Pokal både från andra klubbar och vår egen!

Engagera dig i GJK!

Det finns som alltid gott om saker att göra på klubben men vi är inte alltid bemannade för att klara av belastningen, därför uppskattar vi DIN hjälp! Områden där det uppskattas engagemang nu är:

Lokalfrågor: Vår lokal behöver tillsyn och underhåll. Här behöver vi fördela arbetet att ha kontakt med bostadsrättsföreningen Masthugget och IOFF för att sköta felanmälningar och planera upprustningar av lokalen. Vi behöver också hjälpas åt att hålla rent och reparera vår lokal. Vi städar omklädningsrum och matta efter träningar men vi behöver också planera större städningar och mindre reparationer av lokalen. Vill du agera städkoordinator för att se över städmaterial och vara sammankallande till städ- och reparationstider? Kan du se till att städutrustning finns tillgänglig och planera in storstädning terminsvis och skicka kallelse?

Sponsor och bidragsansvarig: Har du kontakter bland företagare som vill synas som vår sponsor? Har du möjlighet att föra dialog mellan GJK och dessa? Då får du prata med styrelsen om att ta ansvar för en eller flera sponsorer och samarbeten. Vi kan erbjuda våra sponsorer synas på vår hemsida och på våra event, exempelvis Judits Pokal. Har du fler idéer på hur vi kan lyfta fram våra sponsorer?

EM för synskadade: Nicolina vann guld.

Lördagen den 3:e september klev Nicolina Pernheim upp på tävlingsmattan som favorittippad på Europamästerskapen för synskadade. Denna gång i den nya klassen för helt blinda som gör att hon från och med i år får tävla mot de som har samma grad av synnedsättning (till skillnad mot tidigare då alla med <10% syn tävlade mot varandra). Nicolina visade sin rutin och erfarenhet genom att vinna samtliga matcher överlägset på under minuten på ett mycket imponerande och stabilt sätt med sina vassa fotsvep följt av starka fasthållningar. Detta var första kvaltävlingen inför Paralympics i Paris 2024 vilket gör att hon samlar på sig viktiga kvalpoäng. Stort grattis önskar vi på GJK!

Kategorier: GJK Nytt