På GJK har vi olika träningsgrupper beroende hur gammal man är, hur länge man har tränat och vad man vill ha för träning.

Vårt träningsschema:

Tid / VeckodagMåndagTisdagOnsdagTorsdagFredagLördagSöndag
17.30-19.00Barn fortsättning gul/orange
Ungdom fortsättning
Barn fortsättning gul/orange
Ungdom fortsättning
17.30 - 18.30
Judoteknik
Se anslag på hemsidan.
11:00-12:30 JudofitnessUngdomar Nybörjare
17.00-18.00

Vuxen Motionär
18.00-19.15
19.00-20.30Vuxen
Teknik & Randori
Vuxen
Randori (Distriktsträning)
Vuxen
Motionär
Vuxen
Teknik & Randori
Se anslag på hemsidanSe anslag på hemsidanSe anslag på hemsidan.

Barn & Ungdomsgrupper:

Nybörjare, Söndagar:

Här tar man sina första steg upp på judomattan och lär sig grunderna. Har ni frågor om vad man ska ha på sig med mera kan ni läsa mer på Nybörjarinfo eller maila info(at)gjk.se

Måndag & onsdagar

17:30-19:00 Barn fortsättning gul/orange

Vi går igenom Judons grunder på ett mjukt men svettigt sätt.

Denna grupp passar dig som vill träna mer på grundtekniker och motorik, men också dig som inte tränat så länge.

Tisdag & torsdagar

17:30-19:00 Ungdom fortsättning

Detta är ett fartfyllt pass där vi går igenom judons grunder men också lite mer avancerade tekniker. Ett bra pass för dig som tränat ett litet tag.

Har ni frågor angående träningen eller träningsupplägget kan ni maila, info(at)gjk.se

Vuxengrupper:

  • Måndagar, klockan 19.00-20.30, Teknik & Randori:

Fokus på tävlingstekniker och randori. För frågor om träningen och träningsupplägg, kan ni maila info(at)gjk.se

  • Tisdagar, klockan 19.00-20.30, Randori:

Distriktsträning, minimum 3 kyu eller grönt bälte. För frågor om träningen och träningsupplägg, kan ni maila info(at)gjk.se

  • Onsdagar, klockan 19.00-20.30, Motionär:

Fokus på judotekniker och judofys efter egen förmåga. För frågor om träningen och träningsupplägg, kan ni maila info(at)gjk.se

  • Torsdagar, klockan 19.00-20.30, Teknik & Randori:

Fokus på tävlingstekniker och randori. För frågor om träningen och träningsupplägg, kan ni maila info(at)gjk.se

  • Fredagar, klockan 17.30-18.30, Judofys

Tematräning med inspiration från judo. Se anslag på hemsidan för vad som gäller just din fredag! För frågor om träningen och träningsupplägg, kan ni maila info(at)gjk.se

  • Söndagar, klockan 18.00-19.15, Motionär:

Fokus på judotekniker och judofys efter egen förmåga. För frågor om träningen och träningsupplägg, kan ni maila info(at)gjk.se

JudoFitness >11 år:

På dessa träningar kommer du kunna mäta dina styrkor och svagheter tydligt se en förbättring över tid (förutsatt att du kommer regelbundet). Träningen är inriktad på att förbättra styrka, snabbhet, uthållighet, explosivitet, kondition, koordination och rörlighet, och du lär dig här att utföra arbete effektivt. Träningsformen innehåller kroppsviktsövningar, övningar med vikter av olika slag, och judospecifika övningar. Du kommer även få lära dig grunderna i olika lyft i gymmet.

Du måste inte träna judo för att träna JudoFitness! Vill du förbättra din fysik för andra ändamål, så som för att utmana dina fysiska gränser, komma tillbaka från en skada, förbättra allmänhälsan eller inför dagar på stranden, så är du lika välkommen. Vill du ta med en vän eller familjemedlem på dessa träningar är det välkommet!

JudoFitness är en fysträningsform som har som huvudsyfte att över tid bygga upp en fysik som möjliggör långsiktigt judoutövande oavsett vilken nivå man har aspirationer mot. Även om judoträning i sig är en av de bästa träningsformerna så är de flesta överens om att riktad fysträning vid sidan av den judoträningen är ett viktigt inslag.

Klädsel?

Träningen sker främst på judomattan, så strumplöst rekommenderas. Några övningar sker dock i gymmet och vill man ha någon form av inomhusskor för detta ändamål är det okej. I övrigt vanliga träningskläder (ingen judodräkt behövs).

 

Ansvarig för denna träning är Emil Edmar, mångårig fystränare/licencierad PT som tränar folk inom bland annat styrkelyft och crossfit. Han har själv tävlat i judo på seniorlandslagsnivå och har en fantastisk kunskap om kroppens potential för fysisk utveckling.

Har ni frågor om vilken grupp som skulle passa er bäst eller allmänt om en judoträning, går det bra att skicka ett mail till oss, info(at)gjk.se.