Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Judoklubb
Fotboll

JudoFitness > 11 år

På dessa träningar kommer du kunna mäta dina styrkor och svagheter tydligt se en förbättring över tid (förutsatt att du kommer regelbundet). Träningen är inriktad på att förbättra styrka, snabbhet, uthållighet, explosivitet, kondition, koordination och rörlighet, och du lär dig här att utföra arbete effektivt. Träningsformen innehåller kroppsviktsövningar, övningar med vikter av olika slag, och judospecifika övningar. Du kommer även få lära dig grunderna i olika lyft i gymmet.

 

Du måste inte träna judo för att träna JudoFitness! Vill du förbättra din fysik för andra ändamål, så som för att utmana dina fysiska gränser, komma tillbaka från en skada, förbättra allmänhälsan eller inför dagar på stranden, så är du lika välkommen. Vill du ta med en vän eller familjemedlem på dessa träningar är det välkommet!

 

JudoFitness är en fysträningsform som har som huvudsyfte att över tid bygga upp en fysik som möjliggör långsiktigt judoutövande oavsett vilken nivå man har aspirationer mot. Även om judoträning i sig är en av de bästa träningsformerna så är de flesta överens om att riktad fysträning vid sidan av den judoträningen är ett viktigt inslag.

 

Klädsel?

Träningen sker främst på judomattan, så strumplöst rekommenderas. Några övningar sker dock i gymmet och vill man ha någon form av inomhusskor för detta ändamål är det okej. I övrigt vanliga träningskläder (ingen judodräkt behövs).

 

Ansvarig för denna träning är Emil Edmar, mångårig fystränare/licencierad PT som tränar folk inom bland annat styrkelyft och crossfit. Han har själv tävlat i judo på seniorlandslagsnivå och har en fantastisk kunskap om kroppens potential för fysisk utveckling.

 

Har ni frågor om vilken grupp som skulle passa er bäst eller allmänt om en judoträning, går det bra att skicka ett mail till oss, info(at)gjk.se.

 
Mer GJK
Samarbeten
Sponsorer