Välkommen till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Judoklubb
Fotboll

Nybörjare-barn

Välkomna till Göteborgs Judoklubb!

Vi vill först och främst hälsa er varmt välkomna till vår dojo (lokal) och hoppas att ni och Ert barn kommer att tycka att judo är en riktigt kul sport!

 

Bakgrund

Judo är en japansk kampsport som grundades av professor Jigoro Kano. Hans avsikt var att utveckla en sport som skulle passa gammal som ung, man eller kvinna. Ordet judo består av två stavelser, ”ju” som betyder följsam och ”do” som betyder väg, den följsamma 

vägen, och ger en fingervisning om vad judo handlar om. Men vad innebär det rent praktiskt?

I judo är slag och sparkar inte tillåtna, istället jobbar man med att få sin motståndare ur balans och på så vis kunna kasta denne. Här finns det många tekniker för att uppnå det, exempelvis fotsvep, handkast, lyftkast eller höftkast för att nämna några. Judo innehåller även tekniker i mattan och ett annat sätt att vinna är om man lyckas hålla fast sin motståndare på rygg under en viss tid (10 eller 20 s beroende på tidigare poäng). Judon är idag en av de största olympiska sporterna och praktiseras i stort sätt i hela världen.

 

Nybörjarstart Söndagen 3 September för nybörjare 11-15 år! 

 

(Vi återkommer med information för yngre barn som vill börja träna judo. Maila till info@gjk.se vid intresse)

 

Vi som kommer att vara ansvariga tränare för denna grupp är:

Mio Rodrigo Blomqvist, mio@gjk.se

Bodil Eriksson, bodil@gjk.s

Innehåll

Vi kommer introducera judon med falltekniker (ukemi-waza), matt-tekniker, (ne-waza) och stående tekniker (tachi-waza). Detta kommer att varvas med gruppövningar samt enkel gymnastik såsom kullerbyttor, hjulningar m.m. Målsättningen är att alla mot terminens slut ska kunna gradera sig till gult bälte.

Klädsel

En judodräkt är det inget krav på att man ska köpa direkt, men ju fler som skaffar dräkt desto bättre. Har man ingen judodräkt så går långärmad tröja och mjukisbyxor bra, men var beredd på att de kan gå sönder av att det rycks och slits i dem. Det är viktigt att det är långärmat eftersom kamraterna ska ha något att greppa i, det finns dessutom en risk att man bränner sig på mattan när man blir kastad om man tränar i kortärmat. Inga knappar eller blixtlås är tillåtna. Judodräkt finns att köpa eller att beställa på klubben.

För att allt ska gå så smidigt som möjligt följer här några förhållningsregler:

  • Visa respekt och ödmjukhet mot dina kamrater och tränare.
  • Kom i tid!
  • Se till att klippa naglarna på både fötter och händer.
  • Inga smycken på mattan (halsband, ringar, örhängen, piercing m.m.).
  • Använd tofflor utanför mattan.
  • Om du ska gå av mattan, fråga tränaren innan!
  • Buga alltid mot Jigoro Kano när du går av och på mattan.

 

Ideell förening
GJK är en ideell förening. Det innebär att klubben bygger på ideellt arbete. Alla tränare, funktionärer mm gör detta obetalt för att klubben skall fungera. Kan du som förälder bidraga på något sätt. Kanske har du själv tränat judo tidigare och kan hjälpa till på mattan eller så kanske du har erfarenhet av olika funktioner i en förening och kan hjälpa till med det. Ingen insats är för liten, att svara i porttelefonen och öppna för de som kommer efter dig är t ex väldigt bra om vi kan hjälpas åt med. Vid intresse att hjälpa till, kontakta någon av oss, se mail ovan.

 

Betalning

Efter EN provträning är det dags att betala träningsavgiften som är 900 SEK för nybörjare barn, betalning sker via SWISH för den första terminen.

Swish:   123 528 1498

Skriv:    ”För- och efternamn på barnet’ VT/HT-YYYY  tex ”Kalle Kula VT23”

Belopp:  900 kr/barn

Än en gång hälsas ni varmt välkomna till Göteborgs Judoklubb, besök gärna vår hemsida www.gjk.se och läs mer om judon och vår klubb eller FB-grupp Göteborgs Judoklubb. Dessa är våra kanaler för informationsspridning.

Håll utkick för löpande information på www.gjk.se alt vi FB-sidan Göteborgs Judoklubb.

Välkomna till Göteborgs Judoklubb!

 

Hälsar

 

Mio och Bodil mfl.

 
Mer GJK
Samarbeten
Sponsorer